Τραγωδία δίχως τέλος: Η σορός ακόμη ενός πνιγμένου παιδιού βρέθηκε στο Αυλάκι Λέσβου

Δεν χαρακτηρίζεται πια απλά «πρόβλημα» το προσφυγικό που ψάχνει εναγωνίως την λύση του, αλλά πρόκειται πια για μια καθημερινή γενοκτονία δίχως σταματημό καθώς κάθε μέρα χάνονται ψυχές στις θάλασσες του Μεσογείου.

Και για ακόμη μια φορά νεκρό παιδί, βρίσκεται στις ακτές ελληνικών νησιών.

Μια ακόμα σορός ενός πνιγμένου παιδιού εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από το Λιμενικό Σώμα ανοικτά της ακτής Αυλάκι στην Πέτρα της βόρειας Λέσβου. Σύμφωνα με στελέχη της Ακτοφυλακής, από το βαθμό της αποσύνθεσης του, εικάζεται ότι προέρχεται από πρόσφατο συμβάν και αναζητούν πλέον σε ποιο ναυάγιο άνηκε το νεκρό παιδί.

Εν τω μεταξύ από το πρωί δεκάδες σκάφη σε όλο το μήκος της βόρειας και της ανατολικής Λέσβου αποβιβάζουν μετανάστες και πρόσφυγες. Υπολογίζεται ότι από το πρωί έχουν φτάσει στο νησί, βοηθούντος του πολύ καλού καιρού, περισσότεροι από 3.500 άτομα.
Την ίδια ώρα η κατάσταση στο λιμάνι της Μυτιλήνης εκτονώνεται σταδιακά. Χθες από τη Μυτιλήνη με κατεύθυνση τον Πειραιά και την Καβάλα αναχώρησαν με έξι τακτικά και έκτακτα δρομολόγια πλοίων περί τα 7.5000 άτομα. Σήμερα ήδη αναχώρησαν τρία πλοία με 3.000 επιβαίνοντες μετανάστες και πρόσφυγες, ενώ μέχρι το βράδυ με άλλα δυο πλοία θα αναχωρήσουν περί τις 3.500.