“Πράσινη” αντίδραση! – "Καλπάζει" ο Πανιώνιος

Βρέθηκε να χάνει μέσα σε μια έδρα που πάντα τον δυσκολεύει και με υπηρεσιακό (Ρούτερ) τεχνικό στον πάγκο του, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είναι “ζωντανός”! Τεράστια νίκη με ανατροπή για τους “πράσινους” που παρέμειναν στη δεύτερη θέση της Superleague, περιμένουν τον Στραπατσιόνι και έφτιαξαν ψυχολογία ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε… παλμό στο Περιστέρι και με τον Ρούτερ προσωρινά στον πάγκο έφερε “τούμπα” το ματς κόντρα στον Ατρόμητο, έφυγε με το “διπλό” (2-1) και ετοιμάζεται για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την έλευση του Στραπατσιόνι.

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν πρόλαβε να αντιμετωπίσει τους “πράσινους” με την ΑΕΚ, αλλά στο “ποδαρικό” του στον πάγκο του Ατρόμητου δεν τα κατάφερε, δείχνοντας πως οι Περιστεριώτες δεν μπορούν να βασίζονται μόνο στο Ναπολεόνι και στον Γκορμπούνοφ (που κατέβασε … ρολά σε πολλές περιπτώσεις).

Αν και έχει στην κατοχή του την μπάλα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε αρκετά νευρικός στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας όμως αρκετά κινητικούς τους Λουντ και Βέμερ. Την ίδια στιγμή, ο Ατρόμητος προσπάθησε να φτάσει στην περιοχή του Στιλ, αλλά του μόνο που κατάφερε ήταν ένας όμορφος συνδυασμό μεταξύ Ναπολεόνι και Μπρίτο που κατέληξε κόρνερ. Το… άναρχο αυτό παιχνίδι συνεχίστηκε σε χαμηλό ρυθμό μέχρι το 20′, με τον διαιτητή να μοιράζει εκατέρωθεν κίτρινες κάρτες.

Οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να πιάσουν καλή απόδοση και να περιορίσουν τα λάθη τους, όπως και ο επόπτης, που έδωσε δυο ανύπαρκτα οφσάιντ στο “τριφύλλι”, κάτι που προκάλεσε και τον αρνητικό σχολιασμό της ομάδας.

Ο Σάντσεθ ήταν “βράχος” στα αμυντικά του καθήκοντα, οι Περιστεριώτες δεν μπόρεσαν να γίνουν απειλητικοί, αλλά το παιχνίδι πήρε… ζωή λίγο πριν το ημίχρονο. Σε δυο παρόμοιες φάσεις, ο Γκορμπούνοφ έδιωξε το πλασέ του Αμπεντ (42′), ενώ στο επόμενο λεπτό ο Στιλ έδιωξε με το μπούτι το σουτ του Ναπολεόνι στις δυο καλύτερες -και μοναδικές κλασικές- φάσεις του 45λέπτου.

Μπορεί και η επανάληψη να είχε την ίδια νωθρή εικόνα, αλλά το λάθος του Αμπεντ στη μεσαία γραμμή αυτή τη φορά δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τον Ατρόμητο. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε λάθος στη μεσαία γραμμή, η μπάλα έφτασε στον Ναπολεόνι που “χόρεψε” τους Τριανταφυλλόπουλο και Πράνιτς και πλάσαρε υπέροχα για το 1-0.

Το παιχνίδι πήρε… φωτιά στη συνέχεια! Ο Γκορμπούνοφ έδιωξε δύσκολα στο 52′ το σουτ του Αμπεντ -κόντραρε η μπάλα στον Καρέλη- στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Ναπολεόνι είχε δοκάρι, ενώ στο 60′ ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε με τα πόδια σε κόρνερ το σουτ του Καρέλη!

Οι γηπεδούχου έδειξαν κουρασμένοι στη συνέχεια, έχασαν μεγάλη ευκαιρία να “καθαρίσουν” το ματς στο 71′ με τον Γοδόι και στο επόμενο λεπτό ο Καρέλης -από πάσα του Μπεργκ- έφερε με πλασέ στην κίνηση το ματς στα ίσα (1-1). Οι “πράσινοι” πίεσαν για την ολική ανατροπή, οι δυο ομάδες ζήτησαν από ένα πέναλτι, ενώ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 81′ με τον Μαρσελίνιο. Τελικά η… μπίλια έκατσε στο πράσινο, με τον Μπεργκ να κάνει το 1-2 στο 84′, να βρίσκει δίχτυα μετά τη δεύτερη αγωνιστική και να δίνει τη νίκη στο “τριφύλλι”!

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Μαρσελίνιο, Πίτου Γκαρσία, Στόιτσεφ, Κιβρακίδης (76’ Μπάλλας), Ναπολεόνι, Λαζαρίδης, Μπρίτο (67’ Λημνιός)

Στον πάγκο του Ατρόμητου: Μπάρκας, Κούρος, Θεολόγου, Μίλος Στόιτσεφ, Μπαστάκος

Παναθηναϊκός: Στιλ, Αμπέντ (61’ Ατζαγκούν), Τριανταφυλλόπουλος, Σάντσεθ, Καρέλης, Νίνης (67’ Πέτριτς), Πράνιτς, Μπεργκ, Λουντ, Ζέκα, Βέμερ

Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Νάνο, Καλτσάς, Μαρινάκης

“Καλπάζει” ο Πανιώνιος

Συνεχίζει την φανταστική του πορεία ο Πανιώνιος, ο οποίος έκοψε το αήττητο σερί του Πλατανιά επικρατώντας 2-1 και αρχίζει… αναγκαστικά τα ευρωπαϊκά όνειρα, αφού σκαρφάλωσε –έστω και προσωρινά- στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Από ένα γρήγορο γκολ σε κάθε ημίχρονο μοιράστηκαν οι δύο ομάδες. Ο Καραμάνος –μετά από ωραία ασίστ του Μπουμάλ- έδωσε τα ηνία του Πλατανιά στο 8’, ενώ ο Ιτούα ισοφάρισε στο 51’.

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ έδωσε την χαριστική βολή στους Χανιώτες -με δημιουργό ξανά τον Μπουμάλ- στο 80’.

Άτυχος ο Πλατανιάς, με τον Γιώργο Παράσχο να υποχρεώνεται σε τρεις αναγκαστικές αλλαγές, λίγο πριν δεχτεί το γκολ που του στοίχισε –τουλάχιστον- τον βαθμό της ισοπαλίας.