Έγινε και αυτό… Ελαφρυντικό από γυναίκα εισαγγελέα σε περίπτωση δολοφονίας γυναίκας λόγω ¨υπερβολικής αγάπης¨ !

Άγκυρα. Η καλλιτέχνης του TRT Χατιτζέ Κατσμάζ δολοφονήθηκε με μαχαιριές από τον Ορχαν Μουνίς του οποίου την πρόταση γάμου είχε απορρίψει.  Σε βάρος του Μουνίς ασκήθηκε δίωξη στο 1ο Κακουργιοδικείο Άγκυρας. Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης στις 1 Ιουλίου ο εισαγγελέας Μπιλάλ Γκιουντούζ με μια πρόταση-υπόδειγμα πρότεινε την τιμωρία του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2014-09-18 17:54:53Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Η δολοφονηθείσα καλλιτέχνης του TRT Χατιτζέ Κατσμάζ.

Στο μεταξύ η σύνθεση και ο εισαγγελέας άλλαξαν.

Ο προηγούμενος εισαγγελέας είχε προτείνει για τον κατηγορούμενο την επιβαρημένη ποινή της ισόβιας κάθειρξης χωρίς να του δίνει κανένα ελαφρυντικό. Αλλά με την αλλαγή του φακέλου , η εισαγγελέας Μπανού Αξόι που παρέλαβε την υπόθεση πρότεινε την καταδίκη του για απλή ανθρωποκτονία.

Σύμφωνα με το κείμενο του Γκιοκτσέρ Ταχιντζίογλου από την Μιλλιέτ, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στις 16 Οκτωβρίου ο Μουνίς καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη. Καθώς όμως ο Μουνίς δεν τιμωρήθηκε με βάση την ¨ανθρωποκτονία εκ προθέσεως¨, γλύτωσε την ελάχιστη έκτιση των 30 ετών φυλάκισης.

Στο αιτιολογικό της απόφασης καταγράφεται πως η ποινή συνδέθηκε με το γεγονός πως ο δράστης ήταν  ¨υπό την επήρεια αγάπης σε ακραίο βαθμό¨.

Πηγή:tourkikanea.gr