Έκπληξη από το Ντουμπάι: Ελληνες έκαναν εκεί θεατρική σκηνή και σαρώνουν [εικόνες]

Έκπληξη από το Ντουμπάι: Ελληνες έκαναν εκεί θεατρική σκηνή και σαρώνουν [εικόνες]
Κατερίνα Πουλοπούλου
iefimerida.gr

«Είναι συγκινητικό να συνειδητοποιείς πόσα κοινά έχεις με ανθρώπους που βρέθηκαν μακριά από τη χώρα τους, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετικά στάδια στη ζωή τους» μας λέει, πλέον από το Ντουμπάι, η Βίκυ Κουμούτσου, επαγγελματίας ηθοποιός και θεατρολόγος, με πολυετή παρουσία στα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ελλάδα.

Όραμά της είναι η καλλιτεχνική έκφραση, η επαφή και η προώθηση του ελληνικού θεατρικού πολιτισμού στα Αραβικά Εμιράτα σε μια περιοχή με μεγάλη δίψα για κάθε είδους καλλιτεχνικό δρώμενο.

Η Βίκυ Κουμούτσου δημιούργησε την ομάδα «Scenes και Skenes» που αποτελείται από ερασιτέχνες ηθοποιούς  και δημιουργήθηκε στο κεντρο του Ντουμπάι.

Ομαδική Λήψη στην έρημο. Από αριστερά: Νικόλας Κολοβός, Βίκυ Κουμούτσου, Χρήστος Μάμας, Δέσποινα Κάτσαρη, Μαρία Τσέκου, Αιμίλιος Κουράφας, Βασίλης Πιπεριάς, Δήμητρα Λυριτζή, Μάκης Αντωνέλος, Κατερίνα Τσακατάνη

«Το Θέατρο και γενικότερα η τέχνη, έχει την μαγική ικανότητα να γίνεται το νήμα το οποίο μας συνδέει και μας επιτρέπει να διατηρούμε την πολιτιστική μας ταυτότητα ενώ παράλληλα να ψυχαγωγούμε και να προβάλλουμε την ελληνική μας κουλτούρα», εξηγεί η Κουμούτσου.
Στη «Νέα Υόρκη της Ανατολής», όπως ονομάζεται το Ντουμπάι, ζουν σήμερα και εργάζονται πολλοί Έλληνες με δύσκολες, όπως ομολογούν, συνθήκες αλλά παχυλούς μισθούς. Η ομάδα «Scenes και Skenes», αποτελεί διέξοδο και ψυχαγωγία, τόσο για τους Έλληνες της πόλης, όσο και για τους Άραβες που παρακολουθούν τις παραστάσεις τους.

Η ομάδα απαριθμεί δέκα ερασιτέχνες ηθοποιούς oι οποίοι αφιερώνουν προσωπικό τους χρόνο και δουλεύοντας με επαγγελματικά κριτήρια, έχουν σαν στόχο την ψυχική εκτόνωση και έκφραση καθώς και τη δημιουργία ενός άρτιου και ποιοτικού καλλιτεχνικού αποτελέσματος για την ελληνική κοινότητα στα Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι εξωτερικοί συνεργάτες διάφορων ειδικοτήτων, παραγωγός, ενδυματολόγος, σκηνογράφος, graphic designer, φωτογράφος, που με την πολύτιμη βοήθεια τους, συνεισφέρουν καταλυτικά στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.


Χαμόγελα και αισιοδοξία για το  Emfasis Foundation
Επιπλέον, ολα τα μέλη, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, έχουν την επιθυμία μέσα από όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία να καταφέρουν να δώσουν έστω και ένα μικρό χαμόγελο σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το χρειάζονται, ενισχύοντας την μη κερδοσκοπική οργάνωση Emfasis Foundation. Η οργάνωση αυτή είναι πνευματικό δημιούργημα μιας ομάδας Ελλήνων του εξωτερικού, γεννήθηκε για να δώσει άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις σε καυτά κοινωνικά φαινόμενα όπως άστεγοι, έλλειψη ιατρικής ασφάλισης, επιβίωση μονογονεϊκών οικογενειών και κατάριψη του φαινομένου εργαζόμενων παιδιών.
Το πρώτο θεατρικό εγχείρημα της «Scenes και Skenes» αυτή τη σαιζόν πραγματοποιήθηκε στις 7 Νοεμβρίου στο Ντουμπάι στο θέατρο Ductac, με την  κωμωδία των Ρήγα Αποστόλου, «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή». Αυτή την εποχή βρίσκονται σε πρόβες για την επόμενη τους παράσταση.