Ολοκληρώθηκε η Πορεία για το Πολυτεχνείο

Με αποδοκιμασίες στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ από κόσμο μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια και με μικρότερη συμμετοχή από τα προηγούμενα χρόνια.
Μπροστά στην πρεσβεία οι νεολαίοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο, στη συνέχεια δίπλωσαν τη σημαία και αποχώρησαν. Την πρεσβεία φυλάσσουν δυνάμεις των ΜΑΤ. Νωρίτερα, οι νέοι που συνόδευσαν τη σημαία σταμάτησαν μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία, όπου έκαναν μια στάση ολίγων λεπτών ως φόρο τιμής στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ

Η πορεία για το Πολυτεχνείο

Επικεφαλής της πορείας είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι. Ακολουθεί ο Σύνδεσμος Εξορισθέντων και Φυλακισθέντων, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ και πλήθος κόσμου.

Πριν την έναρξη της πορείας για το Πολυτεχνείο, από αστυνομικούς σε ελέγχους στο κέντρο της Αθήνας, συνελήφθησαν δυο άτομα για κατοχή φωτοβολίδων. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Στην Πορεία έλαβαν μέρος περίπου 20.ο00 εκ των οποίων εκτιμάται ότι γύρω στις 8.000 ήταν του ΚΚΕ.

Νωρίτερα, ομάδες αντιεξουσιαστών, με συνθήματα και σπρωξίματα,  είχαν δημιουργήσει αρνητικό κλίμα στο Πολυτεχνείο ενώ επισκέπτονταν τον ιστορικό χώρο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ άλλες ομάδες αντιεξουσιαστών προσπάθησαν να εμποδίσουν τους κ.κ. Λαφαζάνη και Στρατούλη από του να συμμετάσχουν στην πορεία.