Εκλογή Δικαστή κ. Δ. Ράικου στο Δικαστήριο των Ην. Εθνών

Ο Έλληνας δικαστής Δημήτριος Ράικος επελέγη με 93 ψήφους σε θέση δικαστή του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου του Ο.Η.Ε. , με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιλογή έγινε μετά από γραπτή διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ δικαστών από όλα τα Κράτη Μέλη του Ο.Η.Ε., στην οποία επιτυχόντες στον γραπτό διαγωνισμό και τελικοί υποψήφιοι για τις αντίστοιχες 4 θέσεις δικαστών ήταν, εκτός του Έλληνα Δικαστή, δικαστές από τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, και Σλοβενία.

Τη σημασία της ανάδειξης του Έλληνα δικαστή στο εν λόγω αξίωμα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο επισημαίνει ότι, εκτός από την αναγνώριση της προσωπικότητας του ιδίου, είναι και μεγαλη τιμή για την Ελλάδα. Συγχαίρει δε τον κ. Ράικο για την εκλογή του και του εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο του.

Ο κ. Ράικος εξελέγη στην τετράδα των δικαστών του ΔΔΗΕ σε σύνολο 182 υποψηφιοτήτων. Η επιτυχία αυτή έρχεται να συμπληρώσει μία ακόμη ελληνική επιτυχία, δηλ. την πρόσφατη εκλογή της Ελλάδας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της UNESCO για την περίοδο 2015-2019. Θέσεις σημαντικές που είναι καρπός των συστηματικών προσπαθειών που καταβάλλει το υπουργείο Εξωτερικών και η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη.