Ισχυρή έκρηξη βόμβας τα ξημερώματα στα γραφεία του ΣΕΒ, στο Σύνταγμα

Αθήνα
Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα.Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:35 τα ξημερώματα, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ. Η βόμβα ήταν τόσο ισχυρή που η έκρηξη ακούστηκε σε αρκετά μεγάλη απόσταση.
Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και την Εφημερίδα των Συντακτών. Ο άγνωστος, που τηλεφώνησε περίπου στις 2:50-2:55, είπε με παραποιημένα χαρακτηριστικά φωνής ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε δεν είναι φάρσα». Δεν έκανε καμία αναφορά σε οργάνωση.]
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και η περιοχή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Έρευνες διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.Ο μηχανισμός ήταν ισχυρός. Οι δράστες, όπως προκύπτει από τις έως τώρα έρευνες γνώριζαν ότι το σημείο δεν φυλάσσεται παρά το γεγονός ότι απέναντι βρίσκεται το κτήριο της κυπριακής πρεσβείας.Από την έκρηξη σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές τόσο στην είσοδο του κτηρίου του ΣΕΒ όσο και στο ξενοδοχείο Αμαλία, αλλά και στο κτήριο της κυπριακής πρεσβείας και σε έναν χώρο πάρκινγκ στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Ακριβώς απέναντι από τα γραφεία του ΣΕΒ είναι η πρεσβεία της Κύπρου. Το κτίριο ίσως να έπαθε και τις μεγαλύτερες καταστροφές από όλα τα υπόλοιπα. Όλη η πρόσοψη έχει εξαφανιστεί και η είσοδος πολύ απλά δεν υπάρχει. Παντού μπορεί να δει κανείς συντρίμμια και μάλιστα ακόμα και στους πιο ψηλούς ορόφους της πρεσβείας έχουν σπάσει τα παράθυρα. Το κουβούκλιο δίπλα στην είσοδο της πρεσβείας έχει καταστραφεί ολοσχερώς όπως και η είσοδος.

Το 2010 η οργάνωση «Μηδενική Ανοχή» είχε χτυπήσει με εμπρηστική επίθεση τα γραφεία του ΣΕΒ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης από κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα έχουν ανοίξει. Κλειστή παραμένει μόνο η Ξενοφώντος.

Newsroom ΔΟΛ/NewsIt.gr