Σε δίκη Ελληνο-Αυστραλή σύντροφος του μακελάρη καφετέριας του Σίδνεϊ

Τον Αύγουστο του 2016 αναμένεται να διεξαχθεί η δίκη της Αμίρα Δρούδη, συντρόφισσας του Man Haron Monis, του ανθρώπου που αιματοκύλισε την καφετέρια Lindt στο κέντρο του Σίδνεϊ, ένα χρόνο πριν.

droudis3

Η ελληνικής καταγωγής Αμίρα Δρούδη, κατηγορείται για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του Monis, Noleen Hayson Pal, και ο συνήγορος υπεράσπισής της, Mark Ierace, SC, ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο, από τη δίκη της να απουσιάζει το σώμα των ενόρκων και για την τύχη της πελάτισσάς του να αποφανθεί μόνο ο δικαστής που θα προεδρεύει της δίκης.

Στην αίτηση του κ. Ierace, συμφώνησε και ο εισαγγελέας, γεγονός που οδήγησε και στην έγκρισή της από το Ανώτατο Δικαστήριο Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η Δρούδη κατηγορείται ότι σκότωσε την πρώην σύζυγο του Monis, μετά από προτροπή του ιδίου, αλλά η ίδια αρνείται την ενοχή της.

Να αναφέρουμε ότι η Δρούδη βρίσκεται υπό κράτηση από πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν μία εβδομάδα μετά την πολιορκία του Monis στην καφετέρια, κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο αθώοι πολίτες και ο ίδιος, οι Αρχές την φυλάκισαν ακυρώνοντας την απόφαση απελευθέρωσής της με εγγύηση.

Πηγή:neoskosmos.com