Τη Δευτέρα στη Βουλή η Διακρατική με την Αυστραλία για βίζα διακοπών-εργασίας

MΕΛΒΟΥΡΝΗ.  Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μελβούνη, τις οποίες δημοσιεύει η τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα tganews.com, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 η διακρατική συμφωνία Αυστραλίας-Ελλάδας για την βίζα διακοπών με δικαίωμα εργασίας στις δύο χώρες, από την οποία αναμένεται να ωφεληθούν εκατοντάδες Ελληνες νέοι ως 30 ετών που θέλουν να εργασθούν στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Καμπέρα ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης πρόκειται να παρουσιάσει τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για επικύρωση τη συμφωνία “Work and Holiday Visa”, που υπεγράφη στην Καμπέρρα, στις 14 Μαΐου 2014, μεταξύ Ελλάδος και Αυστραλίας.

Σημειώνεται ότι εκ μέρους της Ελλάδας τη συμφωνία είχε υπογράψει η πρώην υπουργός Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια επίσκεψής της στην Αυστραλία.

Η ανακοίνωση της Πρεσβείας έχει ως ακολούθως:

“Η Πρεσβεία της Ελλάδος ευρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει κατόπιν οδηγιών του Διπλωματικού Γραφείου του κυρίου Υφυπουργού των Εξωτερικών ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών κύριος Ιωάννης Αμανατίδης πρόκειται να παρουσιάσει τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς κύρωση το Μνημόνιο Κατανόησης Work and Holiday Visa, το οποίο υπεγράφη στην Καμπέρρα στις 14 Μαΐου 2014 μεταξύ Ελλάδος και Αυστραλίας.

Η υπογραφή του Μνημονίου αυτού απετέλεσε αίτημα και πρωτοβουλία της ελληνικής ομογένειας και αναμένεται να φέρει με την εφαρμογή του εγγύτερα τη νεότητα των δύο φίλων χωρών, της Ελλάδος και της Αυστραλίας.”

Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας και διαβημάτων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, αντιπροσωπεία της οποίας με συμμετοχή και άλλων ομογενειακών οργανισμών συναντήθηκαν με τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας κ. Κρις Μπόουεν στην Καμπέρα, στις 15 Ιουνίου του 2011 (φωτό).

Στη συνέχεια η Κοινότητα έκανε πολλά διαβήματα προς τις δύο κυβερνήσεις ασκώντας πιέσεις για την υπογραφή και την εφαρμογή της συμφωνίας.

Πηγή:tganews.com