«Βροχή» οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα στην ελληνική γωνιά του Oakleigh

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. Οι υπάλληλοι του Δήμου μοιράζουν κλήσεις ακόμα και σε αυτοκίνητα που σταματούν για ένα λεπτό για να πάρουν έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Φωτογραφίζουν το αυτοκίνητο από μακριά ακόμα και αν βλέπουν κάποιον ανήμπορο που προσπαθεί να επιβιβαστεί σ’ αυτό. Και όπως έχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό, ο αριθμός των υπαλλήλων που βρίσκονται στην περιοχή έχει αυξηθεί. Γι’ αυτό ζητήσαμε να συναντήσουμε την νέα δήμαρχο» λέει ο ομογενής επιχειρηματίας, Νίκος Μπαντούνας.

Πριν από λίγες μέρες, με πρωτοβουλία του, καταστηματάρχες και εστιάτορες της ευρύτερης περιοχής του Eaton Mall, της γνωστής ελληνικής γωνιάς στο Oakleigh της Μελβούρνης εξέφρασαν αυτοπροσώπως στην δήμαρχο, Stefanie Perri, την αγανάκτησή τους για τα γενικότερα προβλήματα όσον αφορά το παρκάρισμα στην περιοχή.

Στη συνάντηση που έγινε σε εστιατόριο του Eaton Mall, 45 περίπου επιχειρηματίες ζήτησαν από την δήμαρχο «το αυτονόητο… » όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο κ. Μπαντούνας.

«Δεν ζητάμε παράλογα πράγματα. Κατανόηση ζητάμε και σεβασμό προς τους ηλικιωμένους μας και τις επιχειρήσεις της περιοχής που λόγω των κλήσεων που πέφτουν ‘βροχή’ τον τελευταίο καιρό χάνουν πελάτες» ανέφερε ο ομογενής επιχειρηματίας.

«Υπάρχει όμως και άλλο θέμα με το παρκάρισμα. Ζητήσαμε να αυξηθεί το όριο των 2 ωρών που υπάρχει στους γύρω δημοτικούς χώρους στάθμευσης σε 3 ώρες, όπως ισχύει για χώρους στάθμευσης του Δήμου σε άλλες περιοχές. Όπως και στο Mount Waverley, για παράδειγμα, έτσι και εδώ στο Oakleigh, ο κόσμος, και πολλοί απ’ αυτούς είναι ηλικιωμένοι άνθρωποι,

δεν έρχεται μόνο να ψωνίσει στην αγορά αλλά να πιει, που λέει ο λόγος και έναν καφέ. Όχι μόνο δεν προλαβαίνει αλλά στο τέλος πολλοί τον πληρώνουν και χρυσό» ανέφερε ο κ. Μπαντούνας.

Είπε, επίσης, στο «Νέο Κόσμο» ότι πρόσφατα ο Δήμος άλλαξε και το χρονικό όριο δωρεάν στάθμευσης στο δημοτικό χώρο στάθμευσης που βρίσκεται δίπλα στην Αγορά Καπίρη από 2 ώρες που ήταν σε μία, δημιουργώντας άλλο ένα πρόβλημα σε όσους επιλέγουν να κάνουν τα ψώνια τους εκεί και δεν είναι… γοργοπόδαροι.

Αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία ο Δήμος Monash συγκαταλέγεται ανάμεσα στους «καλοθρεμμένους» Δήμους της Μελβούρνης από άποψης εισπράξεων από κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Μάλιστα, στον προϋπολογισμό του Δήμου για το επόμενο οικονομικό έτος, οι λογιστές του υπολογίζουν, ότι οι εισπράξεις από κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα θα φτάσουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $5,5 εκατ.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Παρών στην συνάντηση αυτή ήταν και ένας άλλος ομογενής, ο κ. Πίτερ Παναγάκος, υπεύθυνος του Τμήματος Ανάπτυξης του Δήμου, τμήμα το οποίο, μεταξύ άλλων, είναι αρμόδιο και για τους υπαλλήλους που «μοιράζουν» τις κλήσεις.

«Η δήμαρχος και ο κ. Παναγάκος ομολογώ ότι δέχθηκαν θετικά τα όσα τους εκθέσαμε. Μάλιστα, δεσμεύτηκαν ότι θα μιλήσουν στους υπαλλήλους και θα τους ζητήσουν να είναι πιο ελαστικοί και να δίνουν προειδοποιήσεις πριν κόψουν κλήση σε όσους σταθμεύουν για ένα-δύο λεπτά προκειμένου να επιβιβαστεί κάποιος ηλικιωμένος άνθρωπος» ανέφερε ο κ. Μπαντούνας.

Όσον αφορά την αντίδραση των τοπικών δημοτικών Αρχών στα δύο άλλα αιτήματα των επιχειρηματιών της περιοχής, η κ. Perri δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο προς εξέταση μετά τις γιορτές.

Ο «Νέος Κόσμος» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον κ. Παναγάκο, αλλά δεν ήταν διαθέσιμος λόγω απουσίας του.