Στην Αθήνα, από την Ειδομένη, 2.300 μετανάστες

Στην Αθήνα, με 40 λεωφορεία, κατέληξαν οι 2.300 μετανάστες που απομακρύνθηκαν χθες από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα στην Ειδομένη.

Πρόκειται για άτομα που προέρχονται από το Πακιστάν, τη Σομαλία, το Μαρόκο, την Αλγερία και το Μπαγκλαντές, δηλαδή πολίτες από χώρες που δεν δέχονταν στο σκοπιανό έδαφος οι αρχές της ΠΓΔΜ.

Οι 2.300 μτανάστες είχαν αποκλειστεί επί τρεις εβδομάδες στην Ειδομένη, αποκλείοντας και την κίνηση των τρένων από και προς την ΠΓΔΜ.

Χθες το πρωί μετά την επέμβαση της αστυνομίας απομακρύνθηκαν από το σημείο και επιβιβάστηκαν σε 45 λεωφορεία με κατεύθυνση την Αθήνα και συγκεκριμένα το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο οποίο είχαν αποφασίσει οι ελληνικές αρχές ότι θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες.

Αντί όμως να επιλέξουν τη στέγη και τη διατροφή που τους εξασφάλισαν οι δημοτικές αρχές, οι περισσότεροι απο τους μετανάστες με το που κατέβηκαν από τα λεωφορεία κινήθηκαν προς τους δρόμους του Παλαιού Φαλήρου ώστε να φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Τους πρόσφυγες επισκέφθηκε και ο αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος επισήμανε πως η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των μεταναστών, αλλά δε θα επιτρέψει να επαναληφθούν καταστάσεις όπως εκείνη που είχε δημιουργηθεί στην Πλατεία Βικτωρίας.

Πηγή: iefimerida.gr