Ο Ν.Κοτζιάς γιόρτασε τα 65α γενέθλιά του στο “Κεντρικόν”

Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς γιόρτασε χθες, Δευτέρα βράδυ, τα 65ά γενέθλιά του στο ιστορικό εστιατόριο «Κεντρικόν», το οποίο μετατράπηκε σε αίθουσα δεξιώσεων και… ντίσκο, με εκλεκτους μεζέδες  και  ποτά.

Πλήθος φίλοι, πολλοί συνεργάτες του κ. Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών και διαπιστευμένοι  δημοσιογράφοι, παραβρέθηκαν στην σεμνή και λόγω οικονομικής κρίσης, δεξίωση, ευχήθηκαν τα καλύτερα στον υπουργό και αντάλλαξαν γνώμες και απόψεις γύρω από τα τρέχοντα προβλήματα της πολιτικής.

Εδώ ο κ. Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του κ., Κέρι κατά το πρόσφατο ταξίδι του τελευταίου στην Ελλάδα ξανά και την Κύπρο.

Εδώ ο κ. Κοτζιάς με τον Αμερικανό ομόλογό του κ. Κέρι.

Το παρών έδωσε σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, οι Υφυπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Δημήτρης Μάρδας και Γιάννης Αμανατίδης, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού Μιχάλης Κόκκινος μετά της συζύγου του Σμαράγδας Δημητρά, ο  υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ, υπάλληλοι της Διπλωματικής Υπηρεσίας και πολλοί άλλοι.

Τα γενέθλια του υπουργού είναι μερικές μέρες νωρίτερα, πλην, όμως, οι υποχρεώσεις του ως επικεφαλή της ελληνικής Διπλωματίας καθυστέρησαν την συγκέντρωση.

Ο κ. Κοτζιάς γεννήθηκε το 1950 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτική Φιλοσοφία στην Αθήνα και στο Giessen της Γερμανίας. Υπήρξε μέλος της μαθητικής οργάνωσης της Νεολαίας Λαμπράκη από το 1965 και ιδρυτικό μέλος της ΚΝΕ, ενώ καταδικάστηκε δις από στρατοδικείο στη διάρκεια της χούντας. Εγινε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υπήρξε υπεύθυνος της Ιδεολογικής Επιτροπής. Το 1989 αποχώρησε από το ΚΚΕ διαφωνώντας με τη συγκυβέρνηση Τζαννετάκη. Το 1993 μπήκε με διαγωνισμό στο ΥΠΕΞ ως εμπειρογνώμων. Συνεργάστηκε στενά με τον Γιώργο Παπανδρέου και σήμερα είναι υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.