Ελληνοαυστραλός πρωτοπορεί στην τεχνολογία αυτοκινήτων

epgeorge1

Ο Γιώργος Πάρθημος στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών στο Λας Βέγκας

Την πρωτοπορία της σκέψης και των ικανοτήτων του, ο Γιώργος Πάρθημος την έχει αποδείξει χρόνια τώρα. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που, όχι απλώς σοφίστηκε, σχεδόν μία δεκαετία πριν, εφαρμογή μέσα από την οποία έδινε στους οδηγούς την δυνατότητα να ακούν διαδικτυακό ραδιόφωνο μέσα στο αυτοκίνητό τους, αλλά, αφενός, την ανέπτυξε και, αφετέρου, δεν σταμάτησε μόνο εκεί. Άρχισε να βλέπει πολύ πιο μακριά και πολύ πιο ολιστικά την τεχνολογία και το πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους οδηγούς και την ασφάλειά τους.

Η τελευταία του επιτυχία, που ανακοινώθηκε στην Διεθνή Εμπορική Έκθεση Ηλεκτρονικών Ειδών στο Λας Βέγκας, την Πέμπτη, ξεπερνά κάθε προηγούμενο και αποδεικνύει, για μία ακόμα φορά, ότι η ψυχή της Connexion Media είναι και από τεχνολογικής αλλά και από επιχειρηματικής άποψης, μία ιδιοφυΐα. Και δεν είναι μόνο το πρωτοποριακό του προϊόν -δηλαδή αυτή η εφαρμογή, που επιβεβαιώνει τα παραπάνω-, αλλά και η εμπορική συμφωνία-μαμούθ που υπέγραψε με τον κολοσσό στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors, σύμφωνα με την οποία όλα τα καινούρια αυτοκίνητα που κατασκευάζει (Holden, Chevrolet και Cadillac) θα είναι εξοπλισμένα με την εφαρμογή Commercial Link, της εταιρίας Connexion Media.

«Το έξυπνο αυτοκίνητο είναι το αυτοκίνητο του μέλλοντος και νοιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η Connexion είναι η πρώτη εταιρία στον κόσμο που το κάνει πραγματικότητα» μας είπε ο κ. Πάρθημος, από το Λας Βέγκας, όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες, προσθέτοντας ότι είναι, επίσης, η πρώτη φορά που αυτή η «διαγνωστική τεχνολογία» θα είναι «χτισμένη» μέσα στο αυτοκίνητο.

«Αυτή η επιτυχία δεν είναι σημαντική μόνο για εμάς, είναι σημαντική για όλη την Αυστραλία, αποδεικνύει το επίπεδο τεχνογνωσίας της χώρας μας και τις δυνατότητες που έχουμε. Σε 10 χρόνια όταν παρόμοια προϊόντα θα γίνουν πλέον συνηθισμένο εξάρτημα των αυτοκινήτων μας και τα έξυπνα αυτοκίνητα θα είναι παντού, όλοι θα ξέρουν ότι αυτή η τεχνολογία ξεκίνησε από την Αυστραλία» μας είπε.

Το διαγνωστικό σύστημα της Connexion Media, εκτός από την εφαρμογή στο κινητό των οδηγών και το ανάλογο λογισμικό στο αυτοκίνητο θα είναι συνδεδεμένo και με ιστοσελίδα.

Να υπενθυμίσουμε σ’ αυτό το σημείο, ότι η Connexion Media, ξεκίνησε στη Μελβούρνη από τον Γιώργο Πάρθημο και πριν από περίπου δύο χρόνια εισήχθη στο Αυστραλιανό Χρηματιστήριο. Όπως ο γενικός διευθυντής, έτσι και πολλοί μέτοχοι της Connexion Media, είναι ομογενείς.