Αυστηρό μήνυμα Ραχόι στους Καταλανούς εθνικιστές

Raxoi

Μαριάνο Ραχόι.

Καμία ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την ενότητα της Ισπανίας, προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι.

Η δήλωση έγινε λίγα λεπτά μετά την ανάδειξη στην προεδρία της Καταλονίας του αυτονομιστή Κάρλες Πουϊγκντεμόντ, ο οποίος θα επιφορτισθεί με την εκκίνηση της διαδικασίας ανεξαρτητοποίησης.
«Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να περάσει ούτε μία ενέργεια που θα πλήττει την ενότητα και την κυριαρχία της Ισπανίας», δήλωσε ο κ. Ραχόι, λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο καταλανικό κοινοβούλιο.

Ο επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης της Ισπανίας διευκρίνισε ότι ήλθε σε επαφή με τον ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος Πέδρο Σάντσεθ και τον ηγέτη των Ciudadanos Αλμπερτ Ριβέρα, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι αυτονομιστικές δυνάμεις της Καταλονίας έφθασαν σε συμφωνία για τον ορισμό προέδρου.

«Οι Ισπανοί μπορούν να είναι ήσυχοι», είπε ο κ. Ραχόι, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υστερήσει «ούτε σε ισχύ, ούτε σε αποφασιστικότητα συνεχίζοντας να υπερασπίζεται την ενότητα της Ισπανίας».

 πηγή:Skai.gr