Ακάθεκτη η ΑΕΚ – Νίκησαν ΠΑΟΚ και Αστέρας- Νέα γκέλα του ΠΑΟ

Το νικηφόρο σερί που έχει από το ξεκίνημα του 2016 συνέχισε η ΑΕΚ στους “Ζωσιμάδες”, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, παρέμεινε στη 2η θέση της Superleague και θα υποδεχθεί με πολύ καλή ψυχολογία την επόμενη εβδομάδα τον ΠΑΟΚ – Απέκρουσε και πάλι πέναλτι ο Ανέστης

Αποτελεσματική και πειστική εμφάνιση από την ΑΕΚ, που πέρασε από την έδρα του ΠΑΣ Γιάννενα με 2-0, έχοντας για ένα ακόμα παιχνίδι για μεγάλους πρωταγωνιστές τους Ανέστη, Γιόχανσο, Σιμόες και Μπαρμπόσα.

Η Ένωση ήταν πολύ καλύτερη του ΠΑΣ ΓιάννινAEK1_533_355α στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και γρήγορα άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενη το κενό που υπήρχε στην άμυνα των γηπεδούχων από τα δεξιά… Στο 6′ από αυτή την πλευρά κατέβασε την μπάλα ο εξαιρετικός Γιόχανσον. Σήκωσε δύο φορές το κεφάλι του, είδε τον Βάργκας που έκανε κίνηση και έφευγε από την πλάτη της άμυνας. Ο Γιόχανσον την έστειλε… συστημένη στον συμπαίκτη του και αυτός με προβολή δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Οι “κιτρινόμαυροι” έδωσαν μέτρα στον ΠΑΣ, αλλά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να το εκμεταλλευτούν και να δημιουργήσουν φάσεις. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όταν τους δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσουν δεν τα κατάφεραν. Οι Ηπειρώτες κέρδισαν πέναλτι στο 38′ σε χέρι του Γκάλο. Το εκτέλεσε στο 39′ ο Τσουκαλάς και ο Ανέστης για μία ακόμη φορά φώναξε “παρών” και το απέκρουσε! Το ημίχρονο έκλεισε με τον Μπαρμπόσα να… πετάει στα σκουπίδια το τετ-α-τετ με τον Βελλίδη (43.)

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με πολύ καλό ρυθμό και στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν μια ελαφρά υπεροχή και την Ένωση όχι απλά να ανταπεξέρχεται, αλλά να βρίσκει και πάλι δίχτυα. Η Ένωση ήταν αποτελεσματική και στην πρώτη της ευκαιρία στο 45λεπτο έκανε το 2-0, με το μονοκόμματο σουτ του Μπαρμπόσα (59′).

Ο Πογιέτ θέλησε να διασφαλίσει στη συνέχεια αυτό το σκορ, βάζοντας τον Λαμπρόπουλο στη θέση του Μάνταλου, κάτι που το κατάφερε. Οι Γιαννιώτες δεν έδειξαν ικανοί να γυρίσουν το ματς, οι Γιόχανσον και Σιμόες συνέχισαν να είναι το… φράγμα μπροστά από την μεγάλη περιοχή του Ανέστη κι έτσι τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν ομαλά, με τους “κιτρινόμαυρους” να παίρνουν το “τρίποντο”. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε “στραβά” για τον ΠΑΣ, αφού στο τελευταίο πεντάλεπτο αγωνίστηκε με δέκα παίκτες, με τον Μανιά να αποχωρεί τραυματίας και την ομάδα του να έχει κάνει και τις 3 αλλαγές της.

 ΠΑΟΚ – Βέροια (2-1),

Οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη κόντρα στη Βέροια (2-1), σε ματς για την 18η αγωνιστική της Superleague.

  74′ ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ, 2-1.

Ο Σιόντης απέκρουσε το σουτ του Μακ -προ της εστίας η μπάλα κατέληξε στον Αθανασιάδη, που με κοντινό σουτ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ

  65′ ΓΚΟΛ για τη Βέροια, 1-1.

Ο Μελίσσας έκανε “κουφή” έξοδο, ο Σκόνδρας στην προσπάθειά του να του γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι την πέρασε από πάνω του και ο Μαγέφσκι με προβολή ισοφάρισε για τη Βέροια.

  44′ ΓΚΟΛ για τον ΠΑΟΚ, 1-0. Εύστοχος από το σημείο του πέναλτι ο Μπερμπάτοφ!

ΓΚΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις του στη Λεωφόρο, αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Πανιωνίου. Οι “κυανέρυθροι” πήραν το βαθμό της ισοπαλίας (0-0), καθώς ευτύχησαν να έχουν σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακα τους, Διούδη, ο οποίος σταμάτησε όλες τις “πράσινες” επιθέσεις.

Ο Αντρέα Στραματσόνι είδε τους παίκτες του να βγάζουν ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, να δημιουργούν πολλές φάσεις για γκολ, αλλά ο Διούδης αναδείχθηκε νικητής σε όλες τις μονομαχίες με τους παίκτες του Παναθηναϊκού, χαρίζοντας τον βαθμό στους Νεοσμυρνιώτες.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο μέρος, σφυροκοπώντας ανελέητα την εστία του Πανιωνίου, δίχως αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί ο Διούδης βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα, σταματώντας ουκ ολίγες φορές τους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι.

Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου απέκρουσε εντυπωσιακά ένα πολύ καλό φάουλ του Πράνιτς, ενώ σταμάτησε δύο εξαιρετικά σουτ του Μίκαελ Εσιέν, ο οποίος πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στην Ελλάδα. Ο Διούδης είπε “όχι” και στον Κλωναρίδη, ο οποίος νικήθηκε από κοντά από τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Οι “πράσινοι” έπαιξαν μονότερμα τον Πανιώνιο στο πρώτο μέρος, με τους “κυανέρυθρους” να αδυνατούν να βγουν από τα καρέ τους και τον Στιλ να έχει ρόλο θεατή στην αναμέτρηση.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Το “τριφύλλι” συνέχισε να πιέζει, με τον Κλωναρίδη να χάνει τρομερή ευκαιρία στο 58′, αστοχώντας από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα, ο Διούδης πραγματοποίησε ακόμα μία σπουδαία απόκρουση, σταματώντας αυτή τη φορά τον Αμπέιντ.

Ο Πανιώνιος, κόντρα στη ροή του αγώνα, προσπάθησε να πετύχει ένα γκολ, αλλά ο Στιλ αντέδρασε σωστά στο δυνατό σουτ του Μασούρα στο 77′, ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε ακόμα μία ευκαιρία στο 84′, με τον Διούδη να λέει και πάλι “όχι” σε κοντινή κεφαλιά του Κουτρουμπή, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στον κερδισμένο βαθμό του Πανιωνίου στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ (76’ Πέτριτς), Κλωναρίδης (62’ Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ

Πανιώνιος: Διούδης, Τασουλής (81’ Βιγιάλμπα), Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (66’ Καθάριος), Μπακασέτας, Μασούρας, Σιώπης, Βλάχος, Ρισβάνης

 

Αστέρας – Καλλονή (3-1),

  62′ Τρίτο γκολ για τον Αστέρα

Ο Ιγκλέσιας διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, νικώντας με δυνατό σουτ τον Δάυκο, έπειτα από περιπέτεια στην περιοχή της Καλλονής

  57′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα

Ο πρώτος σκόρερ του Αστέρα στο πρωτάθλημα, Γιάννου, νίκησε από κοντά τον Δαύκο, βάζοντας τον Αστέρα σε θέση οδηγού

  49′ ΓΚΟΛ για τον Αστέρα Τρίπολης

  1-0 για την Καλλονή

Ο Μανούσος ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα.

 

Τέλος, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στην άδεια λόγω τιμωρίας Λεωφόρο τον Πανιώνιο (19:30). Σήμερα είναι η τελευταία αγωνιστική της ποινής που είχε επιβληθεί στο «τριφύλλι» για τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Πρόγραμμα και αποτελέσματα:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Ξάνθη – Ατρόμητος 2-2
(57′ Καπετάνος, 74′ Νιέτο – 34′ Ούμπιντες, 59′ Λαζαρίδης)

Πανθρακικός – Παναιτωλικός 0-0

Λεβαδειακός-Ηρακλής 1-1
(37′ Γιακουμάκης – 9′ Τσιλιανίδης)

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ 0-2

17:15 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης – Καλλονή
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ – Βέροια
19:30 (Α. Νικολαϊδης) Παναθηναϊκός – Πανιώνιος

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Περιβολίων) Πλατανιάς – Ολυμπιακός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)
1. Ολυμπιακός 51
2. ΑΕΚ 33
3. Παναθηναϊκός 31
4. ΠΑΟΚ 29 -16αγ.
5. Πανιώνιος 26
6. Αστέρας Τρίπολης 24
7. Λεβαδειακός 23 -17αγ.
8. Ηρακλής 22 -18αγ.
9. ΠΑΣ Γιάννινα 21
10. Παναιτωλικός 20 -18αγ.
11. Βέροια 19
. Πλατανιάς 19
13. Ξάνθη 18
. Ατρόμητος 18
15. Πανθρακικός 13 -18αγ.
16. Καλλονή 7

* Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.

Newsroom ΔΟΛ