ISIS: Ο τζιχαντιστής Τζον είναι νεκρός

Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Νεκρολογία για τον «τζιχαντιστή Τζον», τον διαβόητο δήμιο του Ισλαμικού Κράτους που έκοψε μπροστά στις κάμερες των νήμα της ζωής Δυτικών ομήρων, δημοσίευσε το προπαγανδιστικό περιοδικό Dabiq, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Το περιοδικό αναφέρεται στον αραβικής καταγωγής Βρετανό υπήκοο Μοχάμεντ Εμουάζι με το όνομά τους στις τάξεις των τζιχαντιστών «Αμπού Μουχαρίμπ αλ-Μουχατζίρ».

Οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις είχαν ανακοινώσει τον Νοέμβριο πως έχουν την «εύλογη βεβαιότητα» πως ο τζιχαντιστής σκοτώθηκε σε επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Συρία.

Ο Εμουάζι είχε εμφανιστεί στα βίντεο που δείχνουν τις δολοφονίες των αμερικανών δημοσιογράφων Στίβεν Σότλοφ και Τζέιμς Φόλεϊ, του εργαζόμενου σε ανθρωπιστική οργάνωση Αμπντούλ-Ραχμάν Κάσιγκ, των βρετανών μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων Ντέιβιντ Χέινς και Αλαν Χένινγκ, του ιάπωνα δημοσιογράφου Κένζι Γκότο και άλλων ομήρων.

Το περιοδικό Dabiq ανέφερε πως «τζιχαντιστής Τζον» σκοτώθηκε στις 12 Νοεμβρίου όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε έγινε στόχος επίθεσης drone στην πόλη Ράκα, που κατέστρεψε το όχημα του, σκοτώνοντας τον ακαριαία.

Newsroom ΔΟΛ