Αγόρασε πορτρέτο… πατάτας έναντι 750.000 λιρών

Ιδιώτης συλλέκτης αγόρασε το πορτρέτο μιας… πατάτας από τον διάσημο φωτογράφοKevin Abosch, έναντι 750.000 λιρών! Ο επιχειρηματίας που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος ήταν καλεσμένος στον χώρο του φωτογράφου για φαγητό και, όπως εξιστορεί ο ίδιος ο Abosch, «Μετά δύο ποτήρια κρασί δήλωσε ότι του αρέσει το πορτρέτο πατάτας.Δύο ακόμη ποτήρια και αποφάσισε να το αγοράσει. Καθορίσαμε την τιμή δυο βδομάδες αργότερα. Είναι η ακριβότερη τιμή που έχει δοθεί για έργο μου που δεν ήταν παραγγελία».

Η φωτογραφία τιτλοφορείται «Πατάτα #345»και το «μοντέλο» είχε φτάσει στο στούντιο του Abosch σε ένα καφάσι, μαζί με άλλα οργανικά λαχανικά. Ο εκπρόσωπος του δήλωσε: «Αρέσει στον Kevin να φωτογραφίζει πατάτες γιατί είναι όπως οι άνθρωποι, διαφορετικοί μεταξύ τους, αλλά εμφανώς ανήκουν στο ίδιο είδος. Έχει φωτογραφίσει πολλές πατάτες. Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες του».

Εκτός από τις πατάτες ο Kevin Abosch φωτογραφίζει διάσημους και πλούσιους, όπως οι Ντάστιν Χόφμαν, Τζόνι Ντεπ, Μπομπ Γκέλντοφ και Γιόκο Όνο.

image