Συνάντηση του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας με τους επιστήμονες

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Εργασίας η συνεδρίαση της «Επιτροπής για την εξέταση του ύψους των ασφαλιστικών εισφορών των μελών των επιστημονικών φορέων και συλλόγων της χώρας» που θεσπίστηκε για το διάλογο μεταξύ του υπουργείου και των εκπροσώπων των επιστημονικών φορέων. Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση της Επιτροπής, σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) η συνάντηση περιορίστηκε σε καθαρά τεχνικό επίπεδο σε σχέση με τις εισφορές της κύριας σύνταξης. Οι επιστημονικοί φορείς δεν κατέθεσαν σήμερα προτάσεις, καθώς αναμένουν στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τα οποία θα τοποθετηθούν.

Στη συνάντηση του γγ του υπουργείου Εργασίας, Νίκου Φράγκου, με τους επιστημονικούς φορείς, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του ΤΕΕ, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, επί της αρχής ζητήματα που έχουν σχέση με τη μείωση των εισφορών των νέων επιστημόνων και με κίνητρο σε αυτούς που έχουν συμπληρώσει τα 40 έτη να παραμένουν στο επάγγελμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση μελών των επιστημονικών φορέων.

upourgeio_ergasias_koinwnikis_asfalisis.medium