Δεν έγιναν τα εγκαίνια της AGROTICA – Επεισόδια με τους αγρότες

Η είδηση ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα εγκαινιάζε απόψε στις 19:00 την έκεθεση AGRΟTICA ήταν από μόνη της “κόκκινο πανί” για τους εξαγριωμένους αγρότες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι πήραν τα τρακτέρ τους και  τράβηξαν το δρόμο για Θεσσαλονίκη.

Δεν πραγματοποιήθηκαν, τελικά, προκειμένου να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Χιλιάδες αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από το Βελλίδειο, πολλοί με τα τρακτέρ τους. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να απωθήσει ομάδα διαδηλωτών που επιχείρησε να εισβάλει εντός του χώρου. Κλειστή η Εθνική στα Τέμπη επί πέντε ώρες. Αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα και Κήπων.

αρχείο λήψης (24)

Τα επεισόδια άρχισαν πριν τις 18:00 όταν οι αγρότες προσπάθησαν να μπουν στο Βελλίδειο και τους εμπόδισαν αστυνομικοί, κάνοντας χρήση χημικών.

Μετά τις 17:00 το απόγευμα ανακοινώθηκε στους αγρότες ότι τελικά ο Υπουργός δεν θα εγκαινιάσει την έκθεση.

Πολλοί από τους αγρότες ωστόσο, πιστεύουν ότι μπορεί ο υπουργός να είναι μέσα στο Βελλίδειο, γι’ αυτό και εξακολουθούν να το… “πολιορκούν” την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν με τη χρήση χημικών.