Στη Λευκωσία για τριμερή με Ισραήλ και Κύπρο ο Αλέξης Τσίπρας

Στη Λευκωσία θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη διευρυμένη συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου και αμέσως μετά η τριμερής Σύνοδος Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, η πρώτη σε επίπεδο αρχηγών κρατών.

Στην τριμερή θα συζητηθούν θέματα ενέργειας, μεταφορών, τουρισμού, υδάτινων πόρων και ευρύτερα του οικονομικού τομέα. Στο τέλος της συνάντησης θα εκδοθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας «η οποία θα αναφέρει πολύ συγκεκριμένα πώς θα προχωρήσει αυτή η συνεργασία των τριών χωρών μέχρι και την επόμενη τριμερή που θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα έξι μηνών».

Το πρόγραμμα ξεκινά με διμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου, συνεχίζεται με διμερή συνάντηση Κύπρου- Ισραήλ στη συνέχεια συνάντηση των τριών ηγετών και στο τέλος, τριμερή Διάσκεψη.

Στην Κύπρο τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο υπουργός Υποδομών – Μεταφορών – Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας Κώστας Φωτάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, η υπουργός παρά τω πρωθυπουργό – κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στις 9:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία από το Νίκο Αναστασιάδη και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η Διευρυμένη Διμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου. Θα ακολουθήσει η διευρυμένη διμερής συνάντηση Κύπρου – Ισραήλ, στις 11:30 η τριμερής συνάντηση Α. Τσίπρα – Ν. Αναστασιάδη – Μπ. Νετανιάχου και κατόπιν η διευρυμένη Τριμερής Συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ.