Επίθεση με μολότοφ έξω από το σπίτι του Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Οι άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα δύο αυτοκίνητα να πάρουν φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον ένα από τα οχήματα ανήκει στην ασφάλεια του υπουργού. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.IMG_0519.JPG_b2

Οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση έσπευσαν να εξαφανιστούν ενώ στη περιοχή αυτή την ώρα η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικίας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Οκ. Φλαμπουράρης

Το μεσημέρι της Παρασκευής ήρθε η πρώτη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας, ή οποία ήταν ξεκάθαρη. Σε γεύμα που παραθέτει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλέκος Φλαμπουράρης ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το περιστατικό, το οποίο χαρακτήρισε “εγκληματική ενέργεια“.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε αν σκοπεύει να φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, μετά και το δεύτερο “χτύπημα”. Ο υπουργός Επικρατείας ήταν ξανά ξεκάθαρος: “Ούτε καν το συζητάω. Αυτό είναι το σπίτι μου κι αν έφευγα, αυτό θα συνιστούσε υποχώρηση“, τόνισε ο ίδιος.

 

“Δεν εκφοβιζόμαστε” λέει η Γεροβασίλη

“Η κυβέρνηση καταδικάζει αποφασιστικά την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη”, τονίζεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Και συνεχίζει: “Οι αυτουργοί τέτοιου είδους “αυθόρμητων” και “επαναστατικών” ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό.

Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί”.

Η ΝΔ

Καταδικάζει η Ν.Δ. την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, τονίζει, ωστόσο, μέσω του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου ότι κάποιοι σήμερα θερίζουν τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι «όπως και σε κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας απ´ όπου και εάν προέρχεται, η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη.

«Κάποιοι όμως, με επιλεκτικές “ευαισθησίες” και αντιδράσεις στα φαινόμενα βίας, θερίζουν σήμερα τις θύελλες που φέρνουν οι άνεμοι που οι ίδιοι έσπερναν επί χρόνια» αναφέρει κλείνοντας.

ΑΝΕΛ

«Η νέα βομβιστική επίθεση στην οικία του κ. Φλαμπουράρη αποτελεί αναμφίβολα εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια με περίεργους σκοπούς σε “πονηρούς καιρούς”» σχολιάζουν μέσω ανακοίνωσης οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την επίθεση που έγινε στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια.