Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Τρίτη και την Πέμπτη

Αθήνα
Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ την Πέμπτη, μέρα πανελλαδικής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι -αναλόγως του μέσου συγκοινωνίας- θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία ή στάσεις εργασίας.

Τρίτη

Αναλυτικά, για την Τρίτη από τις 11.00 έως τις 16.00 ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ΗΣΑΠ, μετρό και τραμ.

Τα σωματεία των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας πραγματοποιούν στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 έξω από το υπουργείο Μεταφορών.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα είναι η Θεσσαλονίκη από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσει στάση εργασίας, από κοινού με τους εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες των Αθηνών.

Τα ειδικά διασκευασμένα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ, θα λειτουργήσουν κανονικά.

Πέμπτη

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)

Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00, κυρίως για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές που θα πάρουμε μέρος στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Στην 24ωρη απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετέχουν και οι περίπου 30.000 ιδιοκτήτες ταξί όλης της χώρας.

Newsroom ΔΟΛ