“Αντιγόνη” στο σχολείο της Κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στη Νέα Υόρκη!

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Εντυπωσιακό είναι το Πρόγραμμα του σχολείου της Κοινότητας του Σωτήρος Χριστού στην πόλη Ράι της Νέας Υόρκης αυτή την Κυριακή!
Στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών & των Ελληνικών Γραμμάτων (7 Φεβρουαρίου 2016) οι μαθητές της των τάξεων 4-8 και 5-8 θα παίξουν Αντιγόνη!
Μάλιστα το πρόγραμμα που έχουν τυπώσει περιλαμβάνει και μία περίληψη της Τραγωδίας του Σοφοκλή, στα Αγγλικά.
Η Αντιγόνη παρουσιάστηκε πιθανότατα στα Μεγάλα Διονύσια του 441 π.Χ. Θέμα της είναι η προσπάθεια της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδελφό της Πολυνείκη, παρά την αντίθετη εντολή του Κρέοντα, βασιλιά της Θήβας, θέτοντας την τιμή των θεών και την αγάπη για τον αδερφό της υπεράνω των νόμων των ανθρώπων. Η «Αντιγόνη» είναι η δεύτερη αρχαιότερη σωζόμενη τραγωδία του Σοφοκλή, μετά τον «Αίαντα» .

Όπως είπε στην Panhellenic Post ο διευθυντής του Σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου, “η διδασκαλία της Αντιγόνης μας έδωσε την ευκαιρία να διδάξουμε στα παιδιά τις ελληνικές ρίζες σπό τις οποία προέρχονται πολλές αγγλικές λέξεις στο θέατρο  όπως:

Theater…. Θέατρο
Protagonist… Πρωταγωνιστής
Chorus….. Χορός
Orchestra…. Ορχήστρα
Drama….. Δράμα
Tragedy…. Τραγωδία
Poem….. Ποίημα.
Choreography ….χορογραφία
Comedy… Κωμωδία κ.ά.
Είναι ένας πολύ αποδοτικός και ευχάριστος τρόπος με τον οποίο τρελαίνονται οι νέοι μας στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας μέσα από τα βιώματα θεατρικών παραστάσεων.
Νομίζω ότι ο Υφυπουργός Παιδείας θα εκπλαγεί νε την μέθοδο αυτή αφού και ο ίδιος έχει  απασχοληθεί με το θέατρο”.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η μέθοδος αυτή θα πρέπει να χρησιμοποιείται πιο συχνά από όλα τα σχολεία του Απόδημου Ελληνισμού και …της Ελλάδος!

Δείτε εδώ το πρόγραμμα / click here for the Program