Απειλεί με “κάλπες” ο Καμμένος – “Άνοιγμα” Άδωνι σε Ποτάμι!

Στις 20 Σεπτεμβρίου του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδιζε τις δεύτερες εθνικές εκλογές μέσα σε διάστημα μόλις 8 μηνών. Το μελάνι στην υπογραφή του τρίτου μνημόνιου ήταν ακόμη… φρέσκο και ο στόχος ήταν πλέον η πιστή εφαρμογή της συμφωνίας ούτως ώστε ησυγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να κερδίσει το μεγάλο της στοίχημα: Την μείωση του χρέους.

Κάτι περισσότερο από τέσσερις μήνες αργότερα κι ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί καν η πρώτη αξιολόγηση (ελέω… εμποδίων στην εφαρμογή των σκληρών μέτρων) έρχεται ξανά στο προσκήνιο το σενάριο των πρόωρων εκλογών! Και μάλιστα όχι από κάποια διαρροή, δημοσίευμα ή… προβοκάτσια, αλλά από τα χείλη του κυβερνητικού εταίρου του Αλέξη Τσίπρα, Πάνου Καμμένου!

Ο υπουργός Άμυνας και αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε συνέντευξή του στην Real News δεν αφήνει περιθώρια… παρανόησης. “Αν υπάρχουν παράλογες απαιτήσεις, που δεν μπορούν να γίνουν δεκτές από τον ελληνικό λαό, ο ελληνικός λαός θα έχει πάλι τον λόγο” δηλώνει ο Πάνος Καμμένος.

Στην ίδια συνέντευξη βεβαίως συμπληρώνει πως “ο ελληνικός λαός έχει απαντήσει πολύ πρόσφατα. Το 2019, που θα γίνουν οι εκλογές, θα αποφασίσει ξανά ο ελληνικός λαός”. Ωστόσο και μόνο η αναφορά του στο ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι αρκετό για να “ανάψουν φωτιές”.

tk1_484_355 αρχείο λήψης

Μάλιστα, η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο κάθε άλλο παρά… διαφοροποιήθηκε από τα λεγόμενα του Πάνου Καμμένου. Συγκεκριμένα τόνισε πως η συνέντευξή του αποτελεί “μήνυμα” στους Ευρωπαίους, οι οποίοι “πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να εκβιάζεται, ο λόγος του πρωθυπουργού και των υπουργών να μην περνάει”.

Την ίδια ώρα παρατηρείται κι ένα… παράδοξο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αφού το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής, έχει τον εξής τίτλο: “Η διαπλοκή παίζει τα… δανεικά της”, με το δημοσίευμα να αναφέρει πως “με όπλο την καταστροφολογία και τα χιλιοπαιγμένα σενάρια για πρόωρες εκλογές ή οικουμενική, οι καταχρεωμένοι των μίντια και της κρατικοδίαιτης οικονομίας δίνουν τη μάχη για να διατηρήσουν τα ερείσματά τους στο πάρτι, την ώρα που η κυβέρνηση, ο αρχηγός της ΝΔ, οι πολίτες και η αγορά δεν θέλουν να ακούσουν για κάλπες, με τη λαϊκή ετυμηγορία να μην έχει κλείσει πέντε μήνες”.

Ενώ, λοιπόν, ο ίδιος ο κυβερνητικός εταίρος μιλά ξεκάθαρα για πρόωρες εκλογές, η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ “βλέπει” πως πίσω από τα σενάρια της πρόωρης κάλπης κρύβονται “οι καταχρεωμένοι των μίντια και της κρατικοδίαιτης οικονομίας”…

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε και το χθεσινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών, το οποίο σημείωνε την πρόθεση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να τα… βροντήξει και να φύγει αν θεωρήσει πως οι Ευρωπαίοι Εταίροι τον… “πουλήσουν” στο ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Ο πρωθυπουργός βλέπει το θέμα της μείωσης του χρέους σαν ένα στοίχημα με τον εαυτό του: Θεωρεί πως αν το καταφέρει, θα θεωρηθεί ο ηγέτης που πήρε το ρίσκο αλλά δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα και θα είναι εκείνος που θα επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Αλλιώς…

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, έσπευσε να διευκρινίσει πως “δεν υπάρχει ενδεχόμενο εκλογών ή οικουμενικής”, αλλά αυτό είναι κάτι μάλλον αναμενόμενο, διαφορετικά δεν θα είχαμε διάψευση αλλά… προκήρυξη εκλογών!

Παράλληλα – κι ενώ η συζήτηση για πρόωρες εκλογές διευρύνεται- ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στον Σταύρο Θεοδωράκη για συνεργασία!

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, με συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, κάνει άνοιγμα στα στελέχη του Ποταμιού ούτως ώστε να συμπράξουν με τη “γαλάζια” παράταξη, επικαλούμενος την δική του “προσωπική” εμπειρία από το ΛΑ.ΟΣ. και υπονοώντας ότι η εφεξής πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ θα “συντρίψει” τα μικρά κόμματα.

“Οι άνθρωποι από το Ποτάμι έχουν μια θέση στη ΝΔ”, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντάς τους ούτε λίγο ούτε πολύ το εξής: “Ελάτε μαζί μας για να μην… χαθείτε”!

Είναι μία ακόμη παράμετρος που αποδεικνύει πως ίσως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών την ερχόμενη άνοιξη δεν είναι τόσο απίθανο, αφού η κίνηση αυτή του αντιπροέδρου της ΝΔ, μοιάζει με ξεκάθαρη στρατηγική για μεγάλη συσπείρωση ενόψει των πιθανών εκλογών.

Πηγή:NewsIt.gr