Ρωσία: Η Μέρκελ να προσέχει τα λόγια της

Η Ρωσία κάλεσε σήμερα την Άνγκελα Μέρκελ να προσέχει τι λέει, καθώς η γερμανίδα καγκελάριος υποστήριξε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπολύει η ρωσική πολεμική αεροπορία στη Συρία έχουν προκαλέσει τον θάνατο αμάχων.

«Προτρέπουμε για μία ακόμη φορά όλο τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιλογή των λέξεών του, δεδομένης της πολύ ευαίσθητης κατάστασης σήμερα στη Συρία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κανένας δεν προέβη σε τέτοιου είδους δηλώσεις» όταν «οι βάρβαρες ενέργειες των τρομοκρατών» στοχοθετούσαν τις δυνάμεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, προσέθεσε ο Πεσκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουδείς μπορεί να παρουσιάσει την παραμικρή αξιόπιστη απόδειξη ότι άμαχοι σκοτώθηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς παρά τις κατηγορίες των χωρών της Δύσης και της συριακής αντιπολίτευσης.

Με την ευκαιρία μιας επίσκεψης στην Τουρκία, τη Δευτέρα, η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε «τρομοκρατημένη από τον ανθρώπινο πόνο» που βιώνουν οι Σύροι που έχουν παγιδευτεί στη μεθόριο Συρίας- Τουρκίας και κατήγγειλε τους «βομβαρδισμούς ιδίως εκείνους από τη ρωσική πλευρά» στο Χαλέπι.