Διεθνής συμμαχία επιστημόνων κατά του ιού Ζίκα

ΚΑΛΟ ΝΕΟ:

Λονδίνο: Τριάντα κορυφαίοι επιστήμονες, επιστημονικά περιοδικά, ερευνητικά κέντρα και φιλανθρωπικοί οργανισμοί από όλο τον κόσμο, με κοινή ανακοίνωσή τους, συνεργάζονται κατά του ιού Ζίκα.

Ο ιός Ζίκα μεταδίδεται από κουνούπια και δημιουργεί ολοένα μεγαλύτερη ανησυχία, καθώς, μετά από ένα ξέσπασμά του στη Βραζιλία, έχει πλέον εξαπλωθεί στην Αμερική, βόρεια και νότια.

Οι επιστήμονες αναζητούν ακόμα στοιχεία για τον ιό και κατά πόσο προκαλεί προβλήματα στη γέννα και τα μωρά.

Με αυτη την ενεργεια αντιδρούν, για άμεση ανάπτυξη εμβολίου και άλλων θεραπειών, ώστε να επιταχυνθεί η εξεύρεση «όπλων» κατά της νόσου.

Σε αυτούς που υπέγραψαν τη συμφωνία για δικαίωμα ανοιχτής πρόσβασης σε όλους και για ταχύτατη ανταλλαγή των ερευνητικών δεδομένων από τις κλινικές και άλλες μελέτες, περιλαμβάνονται το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης των ΗΠΑ, το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Ινστιτούτο Παστέρ της Γαλλίας, η βρετανική Ακαδημία Ιατρικών Επιστημών, τα κορυφαία επιστημονικά και ιατρικά περιοδικά (Science, Nature, Lancet, New England Journal of Medicine.

Την πρωτοβουλία για τη συνεργασία είχε ο Τζέρεμι Φαράρ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γενετικής Wellcome Trust του Λονδίνου.

Πηγή: Διεθνής συμμαχία: 30 επιστήμονες ρίχνονται στη μάχη κατά του ιού Ζίκα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/250454/diethnis-symmahia-30-epistimones-rihnontai-sti-mahi-kata-toy-ioy-zika#ixzz3zqVRdaE5