Το 25ο συνέδριο της Ηγεσίας των 100 στην Αριζόνα

Αρχίζουν την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στο “The Phoenician” Resort στην πόλη Scottsdale της Αριζόνα οι εργασίες του 25ου ετήσιου συνεδρίου της “Ηγεσίας των 100”, η οποία διανύει αισίως την τέταρτη δεκαετία ζωής και προσφοράς της στην Ελληνορθόδοξη κοινότητα της Αμερικής. Στο συνέδριο έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή περίπου 350 άτομα, μέλη της οργάνωσης και προσκεκλημένοι τους.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού π. Χριστόφορος Μητρόπουλος θα είναι ο ομιλητής στο εναρκτήριο φόρουμ και θα ακολουθήσει ο κύκλος Μελέτης της Αγίας Γραφής από τον Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής κ. Δημήτριο.

igesia100

Στο Φόρουμ για τον Ελληνισμό, το απόγευμα της Πέμπτης, θα γίνει μια παρουσίαση του Μουσείου Μπενάκη στην Αθήνα από τον κ. Παύλο Γερουλάνο, πρώην υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού και δισέγγονο του εθνικού ευεργέτη και ιδρυτή του μουσείου, Αντώνη Μπενάκη. Αργότερα το βράδυ θα τελεστεί ο Αγιασμός για την επίσημη έναρξη λειτουργίας της έκθεσης Μπενάκη, εγκαινιάζοντας παράλληλα και την περιοδεία της στις ΗΠΑ. Η έκθεση περιλαμβάνει 40- 50 αντικείμενα, πιστά αντίγραφα εκθεμάτων από τη συλλογή του Μουσείου, ανάμεσά τους η περίφημη εικόνα του Αγίου Νικολάου και το πρώτο φωτογραφικό άλμπουμ των Ολυμπιακών Αγώνων του 1896.

Θα προηγηθεί, για δεύτερη χρονιά, το κονσέρτο “Symphony at Sunset” με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας του Φοίνιξ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου και μέλους της “Ηγεσίας των 100”, Πίτερ Τιμπόρη.

Με τη γενική συνέλευση των μελών της οργάνωσης, στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιαστεί το πολύπλευρο έργο που επιτελεί η οργάνωση και θα αποφασιστούν και τα ποσά που θα δοθούν ως χορηγίες για τα διάφορα προγράμματα, θα ξεκινήσει η δεύτερη μέρα του συνεδρίου και θα ακολουθήσει, ύστερα από εισήγηση του Σεβασμιωτάτου, μια διάλεξη από τον Αρχιδιάκονο του Οικουμενικού Θρόνου Δρ. Ιωάννη Χρυσαυγή σχετικά με την επικείμενη ιστορική Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας που θα συγκληθεί από τις 16 – 27 Ιουνίου στην Κρήτη.

Στο Business Forum της ίδιας ημέρας θα μιλήσει ο επιχειρηματίας Τζέιμς Ορφανίδης, πρόεδρος της Centurion Holdings LLC, ενώ στο τέταρτο φόρουμ το πρωί του Σαββάτου η πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου Κουναλάκη θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Madam Ambassador: Three Years of Diplomacy, Dinner Partied and Democracy in Budapest”.

Παράλληλα θα διεξαχθούν και τα καθιερωμένα τουρνουά γκολφ και τένις, ο αγώνας δρόμου, καθώς και το πρόγραμμα της νεολαίας, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα δοθούν οι εικόνες και οι οβελίσκοι στα νέα μέλη και τα μέλη που εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους προς την Ηγεσία των 100 και θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο του συνεδρίου με την απονομή των βραβείων Αριστείας “Αρχιεπίσκοπος Ιάκωβος”.

Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Φοίνιξ της Αριζόνα, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου με συλλειτουργό τον Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου κ. Γεράσιμο.

Από την ίδρυσή της το 1984 μέχρι σήμερα, το “Archbishop Iakovos – Leadership 100 Endowment Fund”, όπως είναι επίσημα η ονομασία του, έχει δώσει χορηγίες ύψους 42 εκατομμυρίων δολαρίων για την ενίσχυση των διαφόρων διακονιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, με το Ελληνικό Κολλέγιο και τη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη να λαμβάνουν τη μερίδα του λέοντος.

Η οργάνωση έχει στα ταμεία της περί τα 96,6 εκατ. δολάρια, ενώ τα μέλη της ανέρχονται σήμερα σε 979 και στόχος είναι, σύμφωνα και με τον πρόεδρό της, Γεώργιο Τσαντίκο, ο οποίος αναμένεται να επανεκλεγεί για δεύτερη θητεία, να φτάσουν και να ξεπεράσουν τα 1000 μέσα στο 2016.

Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Πηγή: GreekNews