Παρ’ ολίγον συμπλοκή αγροτών με οδηγούς φορτηγών στον Μπράλο

Ένα βήμα πριν τη συμπλοκή έφτασαν οι αγρότες που έχουν κλείσει το δρόμο στον κόμβο του Μπράλου με οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, που παραμένουν για ώρες εγκλωβισμένοι και μάλιστα οι ουρές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν και τα 20 χιλιόμετρα. Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ, έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Παράλληλα, άλλες νταλίκες μέσα από του παραδρόμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στις νταλίκες ήταν μπλοκαρισμένα και Ι.Χ. αυτοκίνητα με πολύωρη ταλαιπωρία των επιβατών τους και σύμφωνα τουλάχιστον με τους αξιωματικούς της τροχαίας θα χρειαστούν τουλάχιστον 3 με 4 ώρες για να απεγκλωβιστούν από το εθνικό δίκτυο, καθώς από τα διόδια της Αγίας Τριάδας μέχρι και τα Καμμένα Βούρλα, σε μια απόσταση 20 χλμ. τα φορτηγά αυτοκίνητα έχουν καλύψει τα δύο από τα τρία ρεύματα κυκλοφορίας της ανόδου της Εθνικής οδού από Αθήνα προς Λαμία.

Παράλληλα, είναι γεμάτα και όλα τα πάρκινγκ επί της εθνικής οδού μέχρι τα διόδια της Τραγάνας. Παρόμοιες εικόνες έχουμε και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο στην κάθοδο από Λαμία προς Αθήνα.