Γιορτάζουν οι Έλληνες Εκπαιδευτικοί στη Νέα Υόρκη

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα. Ο αρχαιότερος Σύλλογος Ελλήνων Εκπαιδευτικών “Ο Προμηθεύς”, θα γιορτάσει την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, στο Terrace on the Park, της Νέας Υόρκης, τα 40 χρόνια από την ίδρυσή του. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν μέτρα για την πιστοποίηση ομογενών δασκάλων.

Ειδικότερα, ο “Προμηθέας” είναι  ένας σημαντικός σύλλογος με έργο και ρόλο στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση των ελληνόπουλων της Αμερικής.  Καθώς, μάλιστα, έχει προσκληθεί, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου, Δημοσθένη Τριανταφύλλου, και θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις και ο Έλληνας Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, η επέτειος προσλαμβάνει ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Σ΄αυτό συμβάλει τα μέγιστα και η συγκυρία της δημιουργίας στην Αθήνα ειδικής Επιτροπής, η οποία διερευνά, ακριβώς τα θέματα και τα προβλήματα της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό. Καθώς, μάλιστα, στην εν λόγω Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας δεν έχουν συμπεριληφθεί ομογενείς εκπαιδευτικοί, η παρουσία του κ. Πελεγρίνη ανάμεσα σε μερικούς από αυτούς εκτιμάται ότι θα δώσει την ευκαιρία στον Υφυπουργό να πληροφορηθεί «από πρώτο χέρι» τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι στο εξωτερικό, αλλά και τις γενικότερες ανάγκες που έχει η ελληνόφωνη Εκπαίδευση στις ΗΠΑ.

Η Panhellenic Post πληροφορείται, μάλιστα, ότι στην εκδήλωση, την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Γέρων Δημήτριος, οι κ.κ. Πελεγρίνης και Τριανταφύλλου θα παρουσιάζουν από κοινού ένα νέο όραμα για την προετοιμασία, εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και πιστοποίηση ομογενών δασκάλων για τα σχολεία της Αμερικής!

Άλλωστε, και το θέμα του εορταστικού προγράμματος είναι σχετικό: ” Ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική εκπαίδευση της Αμερικής: Καινοτομίες και πρακτικές λύσεις.”

Κατά τις εκδηλώσεις θα τιμηθούν: Μαρία Μακεδών,  Director of the Office of Education of the Direct Archdiocesan District. (Διευθύντρια του Γραφείου Παιδείας της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας).

Και οι διατελέσαντες Πρόεδροι του «Προμηθέως» (1975 – 2015) Konstantinos Parthenis (Κωνσταντίνος Παρθένης), Elias Diakolios (Ηλίας Διακολιός),  John Markopoulos, (Ιωάννης Μακρόπουλος) Dr. John Siolas (Δρ. Ιωάννης Σιόλας),  Timoleon Kokkinos (Τιμολέων Κόκκινος), John Takas (Ιωάννης Τάκας), Athena Krommidas (Αθηνά Κρομμυδά), George Kanelopoulos (Γιώργος Κανελλόπουλος), Dr. Andreas Zachariou (Δρ. Ανδρέας Ζαχαρίου), Eleni Galidi (Ελένη Γαλίδη), Irene Dema (Ειρήνη Δεμά), Apostolos Fountas (Απόστολος Φούντας), Vasiliki Filioti (Βασιλική Φιλιώτη) Demosthenes Triantafiou (Δημοσθένης Τριανταφύλλου.

Χορηγός Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Panhellenic Post.com

Στη φωτογραφία το ΔΣ του Συλλόγου “Ο Προμηθεύς”.