Παιδαγωγικό Κέντρο και Ακαδημαϊκή Επιτροπή στα 40 χρόνια του “Προμηθέα”

H τελετή για την 40ή επέτειο του Συλλόγου των Ελλήνων Εκπαιδευτικών ” Ο Προμηθεύς” διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή πάνω από 300 άτομα από τα οποία περίπου 200 ήταν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων .
Όλα πήγανε υπέροχα σύμφωνα με το Πρόγραμμα και για πρώτη φορά παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου και του Υφυπουργού Παιδείας της Ελλάδος κ. Θεοδόση Πελεγρίνη , οι εκπαιδευτικοί μας βραβεύθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδος!
DSC_9000 (1280x824)

The successful event of Prometheus. People were leaving stating that this will remain with them as one of the most beautiful experience that brought together The Greek State and the Greek Orthodox Church, and weaved a new vision for the future of the Greek Education in America!

 

Όπως δήλωσε στην Panhellenic Post ο Πρόεδρος Δημοσθένης Τριανταφύλλου, “επιτεύχθηκε μια νέα πνευματική γέφυρα και ανακοινώθηκε ένα νέο όραμα από τον Πρόεδρο του Προμηθέα με σκοπό την ίδρυση, στη Νέα Υόρκη, ενός Παιδαγωγικού Κέντρου για την εκπαίδευση ομογενών δασκάλων για τα ελληνικά σχολεία και προγράμματα της ομογένειας της Αμερικής”.
Επίσης, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο κ. Τριανταφύλλου η δημιουργία της νέας  Συμβουλευτικής Ακαδημαϊκής Επιτροπής η οποία θα συνεργαστεί με το Υπουργείο Παιδείας της Ελλαδος και όλους τους φορείς της Ομογένειας για την υλοποίηση του νέου οράματος.
Μεταξύ των Μελών  της Επιτροπής συγκαταλέγονται οι Δρ. Ιωάννης Σπυριδάκης, St. John University, Δρ. Μαρία Καλιαμπού του πανεπιστημίουYALE, του Δρα.Νίκου Αλεξίου του πανεπιστημίου Queens College, στη Νέα Υόρκη, η Δρ. Γεωργία Τριανταφύλλου, από το Πανεπιστήμιο Temple, ο Δρ. Ι. Άθανας, οι φιλόλογοι Αθηνά Κρομμύδα , Ρίτα Συντήλα, και Βάια Τζιώνα, Δρ. Γ. Μελικόκης και Δ. Τριανταφύλλου .
Ο Δρ. Αριστοτέλης Μιχόπουλος απο το HELLENIC College στη Βοστώνη, οι Τιμολέων Κόκκινος, Ηλίας Διακολιός,  Μερόπη Κυριάκου  από τη Στοιχειώδη Εκπαίδευση , κ.α.
Σχεδιάζεται συνάντηση του Υπουργού  Δρ. Πελεγρίνη δια να προγραμματίσουν μελλοντικές προσεγγίσεις και τρόποι στην πραγματοποίηση του νέου οράματος.
Κοινή διαπίστωση, ότι όλοι υποστήριξαν πως η Ομογένεια της Αμερική θα πρέπει να αναλάβει με υπευθυνότητα την αυτονομία της στον τομέα της ελληνικής εκπαίδευσης.