Κοτζιάς – Τσαβούσογλου για το προσφυγικό

Το προσφυγικό αφορά όλη την Ευρώπη και δεν πρέπει να περιοριστεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, συμφώνησαν ο Νίκος Κοτζιάς και ο Μελβούτ Τσαβούσογλου, σε δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

kotzias_tsav76_533_355

Φωτο: : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συμφωνήσαμε ότι το προσφυγικό δεν είναι θέμα Τουρκίας ή Ελλάδας ούτε μπορεί να περιοριστεί στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημείωσε ο κ. Κοτζιάς, επισημαίνοντας ότι στη συνάντηση συζητήθηκε και η συμφωνία συνδρομής του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπισή του.

«Ελλάδα και Τουρκία στο βαθμό που μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους θα αποτελέσουν έναν ισχυρό σταθεροποιητικό παράγοντα στην περιοχή» πρόσθεσε. Επιπλέον, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θέλει να βρεθεί λύση στο Κυπριακό που να ανταποκρίνεται στις ελπίδες και τις προσδοκίες Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε ότι το προσφυγικό δεν είναι διμερές ζήτημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εξευρεθεί τρόπος να επιλυθεί η ανθρωπιστική κρίση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΩΡΑ

20:45 Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, Μελβούτ Τσαβούσογλου, πάει για ματαίωση!

Αυτό διότι μετά την μεγάλη καθυστέρηση στο προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τσαβούσογλου θα πρέπει να αναχωρήσει γαι την πατρίδα του.