Ολοκληρώθηκε το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών!

Αθήνα

– Χρειάστηκαν… μόλις οκτώ ώρες για να διαφωνήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί!
– Κοινό ανακοινωθέν θα εκδίδονταν μόνο αν δέχονταν να το υπογράψουν όλοι οι αρχηγοί, κάτι που δεν έγινε, αφού ο Δημήτρης Κουτσούμπας αποχώρησε από την συνεδρίαση
– Οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να συμφωνήσουν σε όσα… μπορούν για να εκδοθεί απλά μία ανκοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας με τις υπογραφές τους
– Αυτό θα γίνει εντός ολίγων λεπτών
– Δεν το υπογράφει ο Βασίλης Λεβέντης αφού “ναυάγησε” η πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση- Έναν… ιδιαίτερο όρο θέτει η Φώφη Γεννηματά!

Έκλεισε οκτώ ώρες (!) το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο με αντικείμενο την στρατηγική της χώρας για την προσφυγική κρίση.
4F636EDB148BB9BF88E17DEAACF96C10

O Πρόεδρος, ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο προτού ξεκινήσει η συνεδρίαση (Φωτογραφία: Eurokinissi )

Πλέον στο τραπέζι των αρχηγών βρίσκεται το κείμενο συμπερασμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει κοινό ανακοινωθέν που ήταν ζητούμενο εν όψει της Συνόδου Κορυφής ΕΕ -Τουρκίας τη Δευτέρα. Αυτό δεν θα υπογράφεται, ωστόσο, από το ΚΚΕ, αφού ο Δ.Κουτσούμπας αποχώρησε από τη σύσκεψη. Δεν θα το υπογράψει ούτε ο Β.Λεβέντης της Ενωσης Κεντρώων.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έλαβαν από την κυβέρνηση φάκελο με στοιχεία για το προσφυγικό και στη συνέχεια έκαναν τις δικές τους προτάσεις.

Στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών συμμετέχουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Φώφη Γεννηματά, ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας (μέχρι τις 17:30, οπότε και αποχώρησε), ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ξεχωριστό στιγμιότυπο στην έναρξη της συνεδρίασης ήταν οι ευχές που δέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 48).