Συνάντηση Πέτρου Γαλάτουλα με τον Ιβαν Σαββίδη

Νέα Υόρκη (Ανταπόκριση). Τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης επισκέφθηκε ο Ιβάν Σαββίδης, σε προγραμματισμένη συνάντηση με το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Πέτρο Γαλάτουλα. Η συνάντηση ήτανε μακράς διαρκείας και έγινε με την απουσία δημοσιογράφων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, γεγονός που φανερώνει, ότι η συζήτηση περιστράφηκε σε σοβαρά θέματα .

Το  μεγάλο ενδιαφέρον της συζητησης αποδεικνύεται, απο το γεγονός οτι ενώ οι Πόντιοι ομογενείς την ίδια βραδυά σε ειδική εκδήλωση που άρχιζε 7 μ .μ.  τιμούσανε το κ. Σαββίδη, ο ίδιος αποχώρησε λίγο πριν τις 8 μμ., από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Στην εκδήλωση που έγινε στο Terrace on the Park, στην ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Γαλάτουλας, υπήρξε δρυμής εναντίων των Ελληνικών Κυβερνήσεων λέγοντας …… Αν με ρωτήσετε τι πρέπει να γίνει ,θα σας πω να  μην περιμένετε τίποτα μα τίποτα από το εθνικό Κέντρο. Διότι ποτέ σαν στοργική μάνα δεν αγκάλιασε τα παιδιά της που έδιωξε, ποτέ δεν αναγνώρισε ότι το έθνος στις  δύσκολες στιγμές  σώθηκε από τους ομογενείς, ποτέ δεν υπήρξε γέφυρα επικοινωνίας και δεν άκουσε τις αγωνίες και τις απόψεις  μας. Ακόμα και  το δικαίωμα της ψήφου μας στο στερεί μέχρι σήμερα.  Ο εδώ Ελληνισμός  πρέπει να στηριχθεί στις δυνάμεις του, πρέπει να γίνομαι δυνατοί, πρέπει να ενωθούμε και να ενεργοποιηθούμε, να γραφτεί ξανά η αληθινή ιστορία. να μην διαβάζεται από τα βιβλία ανιστόρητων , που διαστρεβλώνουν την ιστορία και  αναφέρουν  για συνωστισμούς,   ούτε από Υπουργούς- δημοσιογράφους της δεκάρας που διορίσθηκαν να σβήσουν τις ιστορικές μνήμες στο βωμό της λήθης των εγκλημάτων όπως   τη μεγαλύτερη γενοκτονία των ποντίων και αναφέρουμε στο κ. Φίλη με το Κύριος μικρό.

Ενώ αναφερόμενος στο κ. Σαββίδη έπλεξε το  εγκώμιο του λέγοντας… Χαίρομαι κύριε Σαββίδη που σήμερα σε έχουμε μαζί μας , διότι μέσα σου κρύβεις Ολόκληρο το Πόντο. Είσαι μια εξέχουσα προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας ,ένα άξιο τέκνο του Πόντου. Είσαι από αυτούς  που ποτέ δεν ξέχασαν από πού ξεκίνησαν.

Σε αυτόν τον Αγώνα της αναγνώρισης της γενοκτονίας πρέπει να μπεις συνοδοιπόρος  να μπεις  μπροστάρης ενός ξεσηκωμού των Παλλελήνων. Εμείς θα είμαστε μαζί σου, ενωμένοι  και με ξεκάθαρες αποφάσεις  και επιλογές στην εθνική υπόθεση της Ποντιακής γενοκτονίας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, υποσχέθηκε ότι θα έρθει σε επαφή με τις αρχές της Νέας Υόρκης να δοθεί μια οδός στη Νέας Υόρκη στο όνομα ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, και παράλληλα να στηθεί ένας ανδριάντας στο όνομα του ΜΑΡΤΥΡΑ ΤΟΥ ΠOΝΤΟΥ.

Σε σχόλιο του ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Γαλάτουλας τόνισε, ότι είναι ενθουσιασμένος από το κ. Σαββίδη λέγοντας ότι η συνάντηση μαζί του ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία. Από το Γραφείο του Προέδρου της Ομοσπονδίας είπε περάσανε μεγάλες προσωπικότητες από Ελλάδα και Αμερική, ο κ. Σαββίδης όμως ξεχώρισε. Η σεμνότητα, η ευστροφία πνεύματος, το ενδιαφέρον του για την Ομογένεια, την Ελλάδα και το Ποντιακό στοιχείο σε αναγκάζουν να τον τοποθετήσεις στο ύψιστο σημείο της συνείδησής σου. Κλείνοντας απεύθυνε έκκληση στο Εθνικό κέντρο να τον αγκαλιάσει και να μην υπάρξουν συμπεριφορές απαράδεκτες όπως συμβαίνει κατά κανόνα από την Ελληνική πολιτεία σε αυτούς που από αγάπη επιστρέφουν στις ρίζες τους. Τον χαρακτήρισε εθνικό κεφάλαιο που μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα στις δύσκολες εθνικές συγκυρίες με το δικό του τρόπο. Να σταματήσει είπε επί τέλους το σύστημα να τρώει τα παιδιά του.

 

Ο Ιβάν Σαββίδης,αριστερά και ο Πέτρος Γαλάτουλας.

Ο Ιβάν Σαββίδης,αριστερά και ο Πέτρος Γαλάτουλας.