Έχασε 2-1 ο ΠΑΟΚ απο τον Πανθρακικό

Του ΠΑΟΚ δεν του έφτανε η τιμωρία αφαίρεσης βαθμών με την οποία κινδυνεύει, έχασε 2-1 στην Κομοτηνή από τον Πανθρακικό, ρισκάροντας την παρουσία του στα πλέιφ οφ του πρωταθλήματος. Οι Ακρίτες πέτυχαν την ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο “Δικέφαλος” θα μπορούσε να έχει νικήσει. Είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό του, αλλά δεν μπόρεσε να τις αξιοποιήσει, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχε και δοκάρι με τον Κλάους.

Οι πολλές απουσίες του ΠΑΟΚ ανάγκασαν τον Ιγκόρ Τούντορ να ξεκινήσει τον αγώνα χωρίς τον Αθανασιάδη (επέστρεψε από τραυματισμό), βάζοντας σε σύστημα 3-4-1-2 στην επιθετική τριάδα τους Άντονις, Πέλκα και Μυστακίδη (παίκτες νεαρούς σε ηλικία).

Από τις πρώτες μπαλιές ο “Δικέφαλος” είχε τον πρώτο λόγο, ενώ ο Πανθρακικός έδειξε καθαρά αμυντική συμπεριφορά, ψάχνοντας μια καλή αντεπίθεση. Τα πολλά λάθη των δυο ομάδων στην κυκλοφορία της μπάλας είχαν σαν αποτέλεσμα το παιχνίδι να μην έχει καλό ρυθμό, με την άστοχη κεφαλιά του Τζαβέλλα (8′) να είναι η μοναδική καλή φάση του 20λέπτου.

Οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν όμως να “ξεκλειδώσουν” την άμυνα των Ακριτών από μια στημένη φάση. Στο 21′ ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων “κοιμήθηκε” και ο Χατζηισαΐας με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του “δικέφαλου του Βορρά”.

Το γκολ αυτό έκανε τον ΠΑΟΚ -για λίγο- πιο επιθετικό (κυρίως από τα αριστερά με Πέλκα, Αντόνις και Λέοβατς) κόντρα στην ουραγό της Superleague, που είχε μόνο ένα καλό σουτ από τον Ντιγκινί (30′), το οποίο μπλόκαρε ο Βελλίδης. Στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι κέρδισαν μέτρα προς την εστία των Θεσσαλονικέων, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν την εστία τους.

Το δεύτερο ημίχρονο, άρχισε με τον Πανθρακικό να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα! Στο 50′ η κάθετη του Τσιάρα βρήκε τον Ίγκορ στην αντίπαλη περιοχή, που με διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1, σκοράροντας για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε πολλά… στημένα στη συνέχεια, αλλά δεν μπόρεσε να τα εκμεταλλευτεί. Επίσης, στο 67′ ο Στέφανος Αθανασιάδης έφτασε κοντά στο 1-2. Πρόλαβε τον συνεπώνυμό του τερματοφύλακα του Πανθρακικού, σούταρε, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο ματς… επικράτησε ο νόμος του ποδοσφαίρου. Οι ευκαιρίες χάνονταν για τον “Δικέφαλο” απανωτά και εντέλει γκολ πέτυχε ο Πανθρακικός. Και τι γκολ! Της νίκης… Στο 87′ ο Παπαγεωργίου βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1!

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Πεταυράκης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου (Λαδάκης 71′), Ντιγκινί (93′ Βάλτερ) και Ιγκορ (Νικόλτσης 90′)
ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (Κάτσε 56′), Χαρίσης (Αθανασιάδης 56′), Λέοβατς (Κάκκο 70′), Αντονις, Πέλκας και Μυστακίδης