Σκληρή γλώσσα από Λεβέντη για τον πρωθυπουργό

«Ο πρωθυπουργός κάνει το λιοντάρι, αλλά στο τέλος ξεβρακώνεται». Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης σχολίασε τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA o κ. Λεβέντης εκτίμησε πως η αξιολόγηση δεν θα κλείσει καθώς η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να περάσει τα απαραίτητα μέτρα. «Θα τα υπογράψει όλα ο Τσίπρας αλλά οι βουλευτές του θα αντιδράσουν», είπε χαρακτηριστικά.

Η χώρα χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση
Επιπλέον τόνισε πως οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους. Αναφερόμενος στον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο κ. Λεβέντης είπε πως “την οικουμενική δεν την κάνουμε γιατί τη θέλουμε, αλλά γιατί χρειάζεται για τη χώρα”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι έξι ώρες μετά την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά προσχώρησε στην άποψή του. Ως προς τις πληροφορίες ότι ζήτησε να γίνει συζήτηση μεταξύ των αρχηγών για οικουμενική κυβέρνηση ο Β. Λεβέντης είπε πως το αίτημά του είχε να κάνει μόνο με συζήτηση για τα οικονομικά.

Αναφορικά με Τουσκ και Μέρκελ 
«Τους παρακάλεσα να συζητήσουμε για τα οικονομικά έστω και μετά από ένα δεκαήμερο και να βάλουμε κόκκινες γραμμές ως συμβούλιο αρχηγών», είπε. Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε χθες περί κλειστών συνόρων ο Ντόναλντ Τουσκ στο twitter ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως πιστεύει τα όσα λέει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι παρουσιάζει μια ψευδή εικόνα στο εσωτερικό.
Σύμφωνα με την εκτίμηση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, η Γερμανίδα καγκελάριος θα βοηθήσει τη χώρα μας ως προς το προσφυγικό και σημείωσε πως μετά τη συμφωνία η κατάσταση, εκτός δραματικού απροόπτου, θα εξομαλυνθεί.