Daily Mail: Η Ελλάδα στους ασφαλέστερους προορισμούς παραλίας αυτό το καλοκαίρι

Mετά την απομάκρυνση της ζήτησης για διακοπές σε προορισμούς που δέχθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις (Τουρκία, Τυνησία, Ερυθρά θάλασσα) και την απόφαση των τουρ οπερέιτορ να διοχετεύσουν τη χωρητικότητα σε εναλλακτικούς προορισμούς που προσφέρουν το πρότυπο διακοπών ήλιος-θάλασσα, η daily mail παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες επιλογές για ασφαλείς διακοπές στην αμμουδιά.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η Χαλκιδική και η Κεφαλονιά.

Πρόσφατα η Thomas Cook ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για αυτό το καλοκαίρι είναι στάσιμες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Κωνσταντινούπολη επιτείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στις διακοπές που είχε ήδη αρχίσει να ανακινείται από τις επιθέσεις σε Αίγυπτο και Τυνησία. Η TUI, επιπλέον, καταγράφει μείωση 40% στις κρατήσεις για Τουρκία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ανησυχία του ταξιδιωτικού κοινού για την κράτηση διακοπών στο εξωτερικό είναι για τους τουρ οπερέιτορ ευχή και κατάρα, αφού οποιοσδήποτε παράγοντας αποθαρρύνει τις διακοπές θεωρείται κακός και από την άλλη πλευρά η κατάσταση πιθανόν να ωθήσει τους καταναλωτές προς την κράτηση πακέτων διακοπών, τα οποία προσφέρουν εκτενέστερη προστασία και υποστήριξη.

Έτσι, ο συντάκτης καταλήγει να προτείνει μερικούς ασφαλείς ηλιόλουστους προορισμούς στους οποίους οι Βρετανοί τουρίστες θα μπορέσουν πιθανότατα φέτος να απολαύσουν ανέμελες διακοπές. Οι προορισμο αυτοί είναι:

1. Τενερίφη
2. Χαλκιδική
3. Pollenca, Πάλμα ντε Μαγιόρκα
4. Κεφαλονιά
5. Νις
6. Tossa de Mar, παράλια Ισπανίας
7. Αμάλφι, Ιταλία
8. Λάγος

Για την Χαλκιδική, αναφέρονται τα εξής: Tο all in resort Ikos Oceania βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως η Abama της Τενερίφης, πρόκειται για ένα πεντάστερο resort που προσφέρει εμπειρία διακοπών στο στυλ της Καραϊβικής, λίγες ώρες πτήσης από τα αεροδρόμια του Ην. Βασιλείου. Στις έξυπνες πινελιές στο Ikos Oceania περιλαμβάνεται μια πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα, μια μεγάλη ιδιωτική παραλία και ευρύ φάσμα θαλάσσιων σπορ.

Προσφέρεται ακόμη μεγάλο εύρος επιλογών από μέρη στα οποία μπορεί κανείς να γευματίσει καθώς και επιλογές μετά το δείπνο, όπως ζωντανά σόου και νυχτερινά κέτρα διασκέδασης. Πακέτο της Thomson για 7 διανυκτερεύσεις από 1.096 λίρες το άτομο”.Για την Κεφαλονιά: “Ποιό είναι το ιδανικό ελληνικό νησί; η Μύκονος; η Σαντορίνη; η Σκόπελος; Θα τοποθετούσαν την Κεφαλονιά ανάμεσα στις πρώτες επιλογές. Είναι εντυπωσιακά όμορφη και ποτέ δεν έχει υπερβολικό κόσμο.

Τα Unique Kefalonia Villas προσφέρουν εντυπωσιακό εύρος καταλυμάτων με πισίνες που αποτελούν την ιδανική βάση εξερεύνησης αυτού του υπέροχου νησιού.Η εκπληκτική Zeus Temple Villa μπορεί να φιλοξενήσει έως 8 ανθρώπους και κοστίζει γύρω στις 2.500 λίρες την εβδομάδα. Άλλες βίλες είναι διαθέσιμες έναν 500 λιρών την εβδομάδα”.

Πηγή:europolitis.eu