ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: “Πέσε έξω” ΕΜΥ!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

“Πέσε έξω”-“πέσε έξω” ρυθμικό μυριόστομο επίκαιρο σύνθημα των Ελλήνων απευθυνόμενο στην ΕΜΥ!  Αλλά κι αυτή, ένα τριήμερο έρχεται να ξετυλίξουμε καλούμπα τα όνειρά μας, να σηκωθούν “λίγο ψηλότερα” και ‘κεί, φίλε μου, βροχές και καταιγίδες προβλέπει!..

Θα πεις, τώρα, κι αν όντως έρχονται μπόρες; Τι να κάνουν οι μετεωρολόγοι;

Να το κρύψουν!

Πως κρύβει η κυβέρνηση ότι θα κόψει συντάξεις; Έτσι!

Πώς κρύβει ο Τσίπρας ότι θα υπογράψει μνημόνιο; Έτσι!

Πώς κρύβει ο Τσακαλώτος ότι θα φορολογήσει τους αγρότες; Έτσι!

Τι στο καλό, δεν παίρνουν από “μαθήματα” στην ΕΜΥ;

Βέβαια, αν είναι να βρέξει το τριήμερο, θα βρέξει το κρύψουν δεν το κρύψουν. Ναι, άλλα στο μεταξύ, θα έχουμε περάσει τρεις-τέσσερις μέρες ονειρεύομενοι το ταξίδι, κι ας μην το πραγματοποιήσουμε τελικά!..

Εδώ ονειρεύομαστε την έξοδο από το μνημόνιο που δεν θα την ζήσουμε ποτέ! Μας λέει κανείς ότι δεν θα βγούμε έξω από την επιτήρηση ούτε τα προσεχή 50 χρόνια; Κανένας! Μας αφήνουν να χαιρόμαστε αυτό που δεν μπορούμε να έχουμε!

Τι να σου κάνει κι ο Τσίπρας! Είναι σαν την ΕΜΥ!  Σου λέει, αν τους πω την αλήθεια, θα τους την χαλάσω! Αν τους πω ψέματα, μέχρι να το  μάθουν, θα το βλέπουν αλήθεια!

Να γιατί η πολιτική είναι, λένε, η τέχνη του εφικτού. Γιατί εφικτό είναι το να κάνεις όνειρα. Ανέφικτο είναι το να πραγματοποιείς τα όνειρά σου!

Και όνειρο είναι ότι θα ξαναψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι φαρμακοποιοί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι νοικοκυρές και οι νησιώτες!  Αλλά κανείς δεν τους το λέει! Όλοι τους αφήνουν να ονειρεύονται ότι ήλθαν για να μείνουν!

“Πέσε-έξω”, – “πέσε έξω”! Όπως λέμε: “πέσε κάτω”!

Έτσι θα πίπτει η βρόχα καθαροδευτεριάτικα! Και μεις “αμόλα καλούμπα” στα όνειρά μας που μουσκεμένα θα πέφτουν κατά γης!

Εκτός και εάν εκεί στην  ΕΜΥ πέσουν, τελικά, έξω!

“Πέστε έξω”, άφοβα! Κανείς δεν θα σας ζητήσει το λόγο γι αυτό! Πιστέψτε με!

Ούτε καν η αξιωματική αντιπολίτευση!

Τι νομίζετε; Κι αυτοί με τις βαλίτσες παρά πόδα είναι, έτοιμοι για την μεγάλη έξοδο!

Γιατί, όλα κι όλα, καλός είναι ο αγώνας, αλλά, βρε αδελφέ, και από …Τρίτη μπορούμε να σώσουμε τον τόπο!

Μια η ατέλειωτη δυστυχία των προσφύγων που τους έβγαλε στο δρόμο, και μια η αδιαπραγμάτευτη μανία των Αθηναίων (κρίση-ξε κρίση) να κατακτήσουν τις πατρογονικές τους εστίες, επιστρέφοντας στις ρίζες τους, γεμίζουν πάσης φύσεως -και καταστάσεως- αυτοκίνητα οι εθνικές οδοί με όλα τα συνακόλουθα!

Τι να πεις! Κυνηγάνε κι αυτοί το όνειρο! Βροχές για μας, καταιγίδες για κείνους! και μετά μας φταίνε τα φυσικά φαινόμενα!

“Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

Φταίει ο Θεός που μας μισεί!

Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

Φταίει πρωτ΄απ΄όλα το κρασί!”

Και η ΕΜΥ, Θανάση!.. Να μην ξεχνιώμαστε…