Έλληνες και Αρμένιοι πρόσφυγες της Σμύρνης αφηγούνται την καταστροφή στον Έλληνα Πρόξενο

Η Ιστοσελίδα http://kellianos.blogspot.gr/ δημοσιεύει Έκθεση του Προξένου της Ελλάδος Βασιλείου Κολοκοτρώνη, με ημερομηνία 16/29 Σεπτεμβρίου 1922 στην οποία περιγράφει αφηγήσεις Ελλήνων προσφύγων της Μικράς Ασίας που έφθασαν στην Νάπολη της Ιταλίας και διηγήθηκαν τις σφαγές, τους εμπρησμούς και τον “συνωστισμό” (δες άποψη Ρεπούση!) των Ελλήνων στην προκυμαία της Σμύρνης!

Ο Πρόξενος της Ελλάδος περιέθαλψε τους Μικρασιάτες πρόσφυγες με τη συμπαράσταση της Ελληνικής Αδελφότητας. Η Έκθεση αποτελεί και απάντηση στην νεοφανή “επιστημονική” άποψη του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ότι δεν υπήρξε Γενοκτονία, αλλά …”αλλά εθνοκάθαρση”! Και αυτό παρά το γεγονός ότι η κρατική πολιτική αναγνωρίζει “Ημέρα Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού»!

1ekthesi_proxenou 2ekthesi_proxenou 3ekthesi_proxenou 4ekthesi_proxenou 5ekthesi_proxenou 6ekthesi_proxenou 7ekthesi_proxenou 8ekthesi_proxenou 9ekthesi_proxenou 10ekthesi_proxenou 11ekthesi_proxenou 12ekthesi_proxenou 13ekthesi_proxenou 14ekthesi_proxenou 15ekthesi_proxenou 16ekthesi_proxenou 17ekthesi_proxenou 18ekthesi_proxenou18ekthesi_proxenou 19ekthesi_proxenou (1)