Ο Κυρ.Μητσοτάκης στους πρόσφυγες -Τους επέστρεψαν οι Σκοπιανοί

Την πρώτη του επίσκεψη στον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Ειδομένης πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της ΝΔ βλέπει από κοντά τις απαράδεκτες εικόνες με τις σκηνές όλων αυτών των ανθρώπων στις λάσπες και ακούει τα προβλήματά τους από κοντά. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνοδεύουν ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που λίγο νωρίτερα τον ενημέρωσε για την κατάσταση στην περιοχή και ο Βασίλης Κικίλιας…

Λίγο νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για εκκένωση της Ειδομένης, χωρίς τη χρήση βίας. Όπως είπε αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πειστούν και να εγκαταλείψουν το χώρο, που μπορεί να βάλει σε περιπέτειες ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Ο κύριος Τζιτζικώστας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας πως είναι μέρος του προβλήματος….

Τους επέστρεψαν οι Σκοπιανοί!

Την επιστροφή των 1.500 περίπου μεταναστών που πέρασαν τη Δευτέρα τα σύνορα με τα Σκόπια ανακοίνωσε επισήμως η σκοπιανή κυβέρνηση, παρά τους αστερίσκους που έβαζαν κυβερνητικά στελέχη και μέσω του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα το απόγευμα, περίπου 1.500 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη συνοριακή γραμμή

«Οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ εστάλησαν πίσω» (σ.σ στην Ελλάδα) προσθέτει η ανακοίνωση της σκοπιανής κυβέρνησης.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απέτρεψαν άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Ο Αλέξης Τσίπρας

Για εγκληματική συμπεριφορά σε βάρος των προσφύγων κατήγγειλε ορισμένες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνοντας έκκληση στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και σε διάφορες άλλες διεθνείς οργανώσεις να παρέμβουν.

«Θα είναι παράνομο να επιστρέψουν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες με βάση της συνθήκη της Γενεύης» τόνιζε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, o oποίος ανέφερε ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες σε ελληνικό έδαφος είναι μέχρι στιγμής περίπου 46.000.