Εμμένει ο Καμμένος στην αποπομπή Μουζάλα

Και ενώ η νύχτα έδειχνε πως η κυβερνητική κρίση έστω και προσωρινά τείνει να αποσοβηθεί μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων με ένα tweet έρχεται να ξαναφουντώσει τις φήμες περί αποχώρησής του από την κυβέρνηση.

Στην τηλεφωνική αυτή επικοινωνία σύμφωνα με ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο υπήρξε η συμφωνία των δύο κυβερνητικών εταίρων να μην οξυνθεί περαιτέρω το κλίμα και μετά τη Σύνοδο Κορυφής να επανέλθουν στο θέμα του κ. Μουζάλα και της αναφοράς του στα Σκόπια με την ονομασία Μακεδονία.

Μάλιστα υπήρχε αισιοδοξία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως ο κ. Καμμένος θα ξανασκεφτεί το θέμα και δεν θα υπάρξει τελικά παραίτηση ή απομάκρυνση Μουζάλα από την κυβέρνηση, αφού προηγηθεί μία νέα συνάντηση Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Και ενώ έδειχναν όλα πως θα πέσουν τελικά οι τόνοι ήρθε ένα νέο tweet του Πάνου Καμμένο να τινάξει στα πάντα στον αέρα, αφού σημειώνει πως ό,τι έχει δηλώσει δημόσια ισχύει και πως η παραίτηση Μουζάλα είναι προϋπόθεση. Δεν αναφέρει βέβαια προϋπόθεση για τι; Πιθανότατα εννοεί πως η παραίτηση του κ. Μουζάλα είναι προϋπόθεση για να μην αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο χρήστης Panos Kammenos στο Twitter_ _Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση_

Ότι έχω δημόσια δηλώσει ισχύει, δεν αλλάζω θέσεις αύριο η ΚΟ των ΑΝΕΛ παραίτηση Μουζάλα προϋπόθεση

Το tweet αυτό έρχεται μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα και αφού έχουν προηγηθεί έντονες παρασκηνιακές ενέργειες με τους δύο υπουργούς, κ.κ. Παππά και Κουΐκ να βρίσκονται το βράδυ στο σπίτι του Πάνου Καμμένου προκειμένου να τον πείσουν να αλλάξει στάση και να εκτονωθεί η κυβερνητική κρίση.

Πάντως, σήμερα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κάτι που ανέφερε στο νέο του tweet και ο Πάνος Καμμένος και εκεί φαίνεται πως θα παρθούν οι αποφάσεις του κόμματος για το εάν θα παραμείνουν ή όχι στην κυβέρνηση.

Άλλωστε νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως υπήρξε τελεσίγραφο από τον Πάνο Καμμένο στο Μαξίμου προκειμένου να παραιτηθεί ο Γιάννης Μουζάλας.

Εξάλλου, όπως αποκάλυψε ο εκδότης της Realnews Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Πάνος Καμμένος καλεί σήμερα τους αρχηγούς των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, για να τους ενημερώσει αναλυτικά σχετικά με τις προθέσεις του..

Μπροστά σε αυτό το κυβερνητικό αδιέξοδο, το Μαξίμου έχει το βλέμμα του στραμμένο προς το Ποτάμι, το οποίο μάλιστα επικροτεί για τη στήριξή του προς το πρόσωπο του κ. Μουζάλα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να έχουν ήδη υπάρξει διερευνητικές επαφές τόσο με το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και την Ένωση Κεντρώων με σκοπό να δημιουργηθεί μία νέα κυβερνητική συνεργασία.

Δεν αποκλείεται πάντως το ζήτημα Μουζάλα να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού καθώς ο μήνας Μάρτιος έχει χαρακτηριστεί από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα ως μήνας αξιολόγησης όχι μόνο της οικονομίας αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.

newsit.gr/star.gr