«Θέλουμε ανταλλαγή προγραμμάτων πολιτισμού με τους Έλληνες του εξωτερικού”

«Η ανάγκη ανταλλαγών με κάθε χώρα όπου μένουν Έλληνες, είναι στις προθέσεις μας, σε συνάρτηση με το πρόγραμμα του απόδημου Ελληνισμού. Ειδικότερα, προγράμματα για τον Ελληνισμό στο σύνολό του, επίσης θα θέλαμε να προωθήσουμε, αλλά διαφορετικά για κάθε ήπειρο και κάθε χώρα όπου ο Ελληνισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι.

Υπάρχει μια συνολική πολιτική για τους απόδημους Έλληνες, αλλά χρειάζεται σε συνάρτηση με τις χώρες υποδοχής, να δούμε τις ιδιαιτερότητές τους, πιστεύοντας στη διαφορετική προσέγγιση που πρέπει να έχουμε προς τους Έλληνες της Αμερικής, της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής και όχι μια συνολική πολιτική προς όλους τους απόδημους, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους.

Θέλουμε να προωθήσουμε προγράμματα για τους απόδημους, αλλά διαφορετικά σε κάθε χώρα ή ήπειρο, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες στις χώρες όπου μένουν Έλληνες».

Αυτά τόνισε αποκλειστικά στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς, μετά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου εφόλης της ύλης που παραχώρησε στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού στους διαπιστευμένους συντάκτες.