Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και στο Μετρό

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό!

Οι σημερινές εκρήξεις που σημειώθηκαν διαδοχικά στο αεροδρόμιο αλλά και σε σταθμό του μετρό των Βρυξελλών είναι από τις πιο αιματηρές στην ιστορία του Βελγίου, λίγα μόλις 24ωρα μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου διοργανωτή των επιθέσεων του Παρισιού, Σαλά Αμπντεσλάμ.

Νεότερη ανεπίσημη ανακοίνωση αναφέρει πως μέχρι τώρα οι νεκροί έχουν φτάσει τους 26 ενώ είναι 136 οι τραυματίες που έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία της πόλης.

Βρυξέλλες, Βέλγιο

Σκηνικό τρόμου επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στο Βέλγιο μετά τις δύο ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Ζάβεντεμ και μια τρίτη έκρηξη, με διαφορά περίπου μίας ώρας, στον σταθμό του μετρό στο Μάαλμπεκ, κοντά σε κτήρια της ΕΕ. Οι νεκροί από τις εκρήξεις στο αεροδρόμιο είναι 14, ενώ 35 είναι οι τραυματίες.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την επίθεση στο μετρό δεν υπάρχουν. Το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδει πληροφορίες για τουλάχιστον 15 τραυματίες, ενώ νωρίτερα το βελγικό δίκτυο BVTM έκανε λόγο 10 νεκρούς.

Το αεροδρόμιο έκλεισε και αναμένεται να επαναλειτουργήσει στις 6 το πρωί της Τετάρτης (τοπική ώρα). Κλειστοί είναι, επίσης, οι σταθμοί του μετρό στις βελγική πρωτεύουσα, ενώ διακόπηκαν όλα τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και του Eurostar. Έκλεισε τα σύνορά της με το Βέλγιο η Ολλανδία.

10:47
Η πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό. Σύμφωνα με πηγές της Αegean δεν εχει γίνει ακόμη γνωστό που θα γίνει η προσγείωση του αεροσκάφους.

10:30
Έκρηξη σημειώθηκε στο σταθμό του μετρό στις Βρυξέλλες κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF. Λίγη ώρα μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο, μία ακόμα έκρηξη πραγματοποιήθηκε στο σταθμό Μάαλμπεκ. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς και τραυματίες.

Sigmalive: Κύπρια ανάμεσα στους τραυματίες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Sigmalive, η περίπου 30 ετών, Μάριελ Βούτουνου, την ώρα την εκρήξεων βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου όπου συνέβη το κακό!

Η νεαρή Κύπρια τραυματίστηκε ελαφρά και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπέστη ελαφρά εγκαύματα. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όπως μας ενημέρωσαν συγγενικά της πρόσωπα. Παρανάλωμα του πυρός έγιναν όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, ταξιδιωτικά έγγραφα.

Το Sigmalive επικοινώνησε με το στενό της οικογενειακό περιβάλλον. Η τραυματίας φρόντισε χρησιμοποιώντας άλλο κινητό τηλέφωνο να επικοινωνήσει η ίδια αμέσως με την οικογένεια της ενημερώνοντας τους για το τι συνέβη.

Εχει ήδη ενημερωθεί και η Κυπριακή Πρεσβεία στις Βρυξέλλες.

– See more at: http://www.sigmalive.com

 

https://youtu.be/iwrQlJ-zJzY

.

synthesibru_666_355

Οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Τα αίτια των εκρήξεων δεν έχουν διαπιστωθεί, όμως το πιθανότερο σενάριο είναι να πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.

Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη χώρα του βασικού καταζητούμενου για τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Το αεροδρόμιο εκκενώνεται και οι πτήσεις από και προς σε αυτό ακυρώθηκαν μέχρι νεωτέρας. Παράλληλα, σταμάτησε και η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο.