Γερμανία: Τρεις συλλήψεις υπόπτων στα σύνορα με την Αυστρία

Βερολίνο. Στη σύλληψη τριών ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητο με βελγικές πινακίδες προχώρησε την Τρίτη η γερμανική αστυνομία κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρία άτομα με καταγωγή από το Κόσοβο με τις αρχές να ερευνούν αν σχεδίαζαν επίθεση, όπως είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Οι τρείς ύποπτοι συνελήφθησαν, πάντως, πριν τις βομβιστικές ενέργειες στο μετρό και το διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών που κόστισαν τη ζωή σε 34 άτομα πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Έχουμε ξεκινήσει έρευνες για τον πιθανό σχεδιασμό μιάς σοβαρής εγκληματικής πράξης εναντίον της πολιτείας γιατί υπήρξε πληροφόρηση για αυτό», είπε ο εκπρόσωπος. Όπως είπε δεν υπάρχουν έως τώρα στοιχεία που να συνδέουν τα τρία άτομα με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Η Γερμανία έχει αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας στα αεροδρόμια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς και τα σύνορα με το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Αυστηρότεροι έλεγχοι

Στο μεταξύ,  την απόφαση να επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους στα σύνορα της χώρας με το Βέλγιο, μετά το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε το ομοσπονδιακό κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

elegxoi-591x350

Ο υπουργός Εσωτερικών του γερμανικού κρατιδίου, Ραφ Τζίγκερ, άσκησε κριτική στις βελγικές αρχές, λέγοντας πως είχαν επιτρέψει στους τζιχαντιστές να δημιουργήσουν τη δική τους κοινότητα στην περιοχή του Μολενμπέκ, ενώ θα έπρεπε να έχουν δράσει νωρίτερα και πιο αποφασιστικά.

Ο ίδιος εξέφρασε την έκπληξή του από το γεγονός ότι οι τζιχαντιστές διατηρούσαν επί χρόνια την κοινότητά τους στο Μολενμπέκ, δίχως να τους ενοχλεί κανένας. «Είναι πιο εύκολο να εντοπίσουν οι αρχές τέτοιες ομάδες, παρά περιπτώσεις που κινούνται μεμονωμένα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τζίγκερ, πάντως, δέχθηκε τα πυρά των πολιτικών του αντιπάλων, καθώς θεωρήθηκε ένας από τους υπεύθυνος για το χάος που δημιουργήθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πόλη της Κολονίας, μετά τις ομαδικές σεξουαλικές επιθέσεις σε εκατοντάδες γυναίκες, από άνδρες μουσουλμανικής καταγωγής.

europolitis.eu