Ο Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος στην ελληνική Κοινότητα της Μπούνια

Ανταπόκριση του Αρχιμανδρίτη Timothee Ntumba

Μπούνια. Είχαμε αυτές τις μέρες την ιδιαίτερη ευλογία να έχουμε ανάμεσά μας, εδώ στην Μπούνια, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικηφόρο.

Ο Σεβασμιώτατος έφτασε στην Μπούνια την Παρασκευή, 18/03/2016, συνοδευόμενος από τον  οσιολογιώτατο μοναχό π. Γεράσιμο Belesi.

Στο αεροδρόμιο, τον υποδέχθηκαν  ο ιερέας της Μπούνια,  τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και μια ομάδα Ορθοδόξων πιστών.

Κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο, έδωσε μια συνέντευξη τύπου  μπροστά σε μια δεκάδα δημοσιογράφων διαφόρων καναλιών και τοπικών τηλεοράσεων.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης κατευθύνθηκε στο Ι. Ναό «Άγιος Νικόλαος», όπου ένα πλήθος πιστών τον περίμενε για  την τελετή υποδοχής-δέησης, η οποία  ακολουθήθηκε από τους Πρώτους Χαιρετισμούς στην Παναγία μας, μετά τους οποίους ο Ιεράρχης απεύθυνε πατρικό λόγο στους Ορθόδοξους πιστούς, συγκεντρωμένους για την περίσταση,  αναφερόμενος στην ιστορική σημασία του καθορισμού από την Εκκλησία μας της Ακολουθίας των Χαιρετισμών στην Παναγία και του Ακαθίστου Ύμνου.

Σάββατο το πρωί χοροστάτησε στον Όρθρο και στην Θ. Λειτουργία, επί τη μνήμη του θαύματος του Αγίου Θεοδώρου. Το ίδιο βράδυ χοροστάτησε στον Εσπερινό και κήρυξε στους πιστούς, απευθύνοντάς τους κατηχητικό  λόγο προς την εκπαίδευση και  πνευματική τους οικοδομή.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, χοροστάτησε στον Όρθρο και Λειτούργησε. Μετά την οπισθάμβωνα ευχή,  ακολούθησε  η λιτανεία των ιερών εικόνων, και το τρισάγιο  υπέρ των προαναπαυσαμένων μελών της Ελληνικής Κοινότητας, στο Κοιμητήριο της Εκκλησίας.

Επαίνεσε επίσης ο Μητροπολίτης τη παρουσία των πολιτικών και διοικητικών αρχών της Μπούνια, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

DSC08133 (2)

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικηφόρος στον Ι. Ναό «Άγιος Νικόλαος»

Αναφέρθηκε στην φυσική παρουσία στο Ναό του Βοηθού Ειδικού Επιτρόπου της Μπούνια και αρμοδίου για Πολιτικά, Νομικά και Διοικητικά Θέματα, κ. UNEGA EGE Etienne και του Δημάρχου της πόλεως, καθώς και  των μελών της Ελληνικής Κοινότητας.

Ιδιαίτερα χαιρέτισε την μαζική συμμετοχή, στις Ιερές Ακολουθίες, των χριστιανών Ορθόδοξων της Μπούνια, που είχαν κατακλείσει τον Ιερό τους  Ναό, ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να δούνε τον Ποιμενάρχη τους, να παρακολουθήσουν την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, να ακούσουν τον Θ. λόγο και να κοινωνήσουν, από το χέρι του Μητροπολίτου μας, τα Άχραντα Μυστήρια.

Στη συνέχεια, τον τελευταίο λόγο προσφώνησε ο Εξοχότατος  Βοηθός Ειδικός Επίτροπος, κ UNEGA ΕGE Etienne, ο οποίος ευχαρίστησε επισήμως τον Σεβασμιώτατο για την επίσκεψή του στην Μπούνια, για την ενεργό παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Μπούνια και για το σεβασμό που αυτή απολαμβάνει εντός του τοπικού πληθυσμού.

Όλες οι δραστηριότητες αυτής της ημέρας επιστεγάστηκαν από το δείπνο που παρέθεσε η Ελληνική Κοινότητα προς τιμή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη.

Οι ποιμαντικές δραστηριότητες του Σεβασμιωτάτου επισφραγίστηκαν από την τελετή του Μέγα Εσπερινού, την Κυριακή το απόγευμα, όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος,  μπροστά σε πλήθος πιστών Ορθοδόξων, που ακούραστα είχαν έλθει να ακούσουν τον Επίσκοπό τους.

Μετά τον Εσπερινό, ο Σεβασμιώτατος είχε μια  συνάντηση με νέους της τοπικής Εκκλησίας της Μπούνια, άκουγε τα αιτήματά τους και απαντούσε στις ανησυχίες τους.

Στη συνέχεια, ο  Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος από τον ιερέα της Μπούνια και από μια ομάδα νέων Ορθοδόξων, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Ειδικού Επιτρόπου του Ιτούρι, του κορυφαίου κυβερνητικού αξιωματούχου της Επαρχίας μας, Εξοχότατου κ. Jefferson Abdallah, που τον προσκάλεσε τιμητικώς στη κατοικία του, αναστέλλοντας όλες τις επείγουσες συναντήσεις που είχε με αντιπροσωπείες από την Κινσάσα, δίδοντας έτσι προτεραιότητα στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη μας.

Η συνομιλία των δύο επισήμων ανδρών έγινε με ανοικτό πνεύμα, με  αμοιβαία εκτίμηση και τονίστηκε επανειλημμένως η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της εκκλησιαστικής Κοινότητας της Μπούνια και των τοπικών αρχών της Επαρχίας.

Το πρωί της Δευτέρας, 21/3/2016, ο Σεβασμιώτατος συνοδεύτηκε και αποχαιρετίστηκε στο αεροδρόμιο από τον ιερέα, την Ελληνική Κοινότητα και τους Ορθόδοξους πιστούς.