Μάρδας: Καταγραφή οικονομικού προφίλ και επενδύσεις από πρόσφυγες- Η ΝΔ

Αθήνα
Η κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων και μεταναστών, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ: «Εάν υπάρχουν κάποιοι εξ’ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής».
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Αναφερόμενος στη διαχείριση του προσφυγικού ο κ. Μάρδας σημείωσε «μας κατηγόρησαν για πλημμελή φύλαξη των συνόρων της χώρας. Πλέον στην περιοχή βρίσκεται και επιχειρεί το ΝΑΤΟ και βλέπετε και σήμερα πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση.

Για τη φράση του ο «Μουζάλας δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο» ο κύριος Μάρδας σημείωσε πως ήταν μία λεκτική υπερβολή.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Την έντονη αντίδραση του στελέχους της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή προκάλεσε η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών Δημητρη Μάρδα ότι κυβέρνηση μελετά σχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα εξεταστεί το οικονομικό προφίλ των προσφύγων.

«Να αποπεμφθεί ο Δημήτρης Μάρδας από την κυβέρνηση, δεν είναι δυνατό να γίνονται τέτοιες δηλώσεις» δήλωσε στο ΣΚΑΪ η Φωτεινή Πιπιλή.

«Ο κ. Μάρδας έχει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα άποψη για το τι σημαίνει ευρωπαϊκή χώρα σχολίασε η κ. Πιπιλή και προσθέτοντας πως «ο υπουργός έχει κάνει άλλες 4 με 5 άστοχες δηλώσεις στο παρελθόν, αλλά αυτή σπάει ταμεία».

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

21242550645a601bc9d5850b7a01864b

ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΜΑΡΔΑΣ

Διευκρινίσεις για τη δήλωση του για τους πρόσφυγες που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ο κ. Μάρδας επισήμανε ότι άνθρωποι από την Συρία που είχαν χρήματα, δεν έφυγαν με αεροπλάνο γιατί δεν πήραν τη βίζα που ήθελαν και πρόσθεσε ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους που είχαν χρήματα στις τράπεζες της χώρας τους ή σε τράπεζες άλλης χώρας αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέσω Τουρκίας.

Τέλος, σε ερώτηση που του έγινε για το αν έχει μετανιώσει για τη δήλωση του ο κ. Μάρδας απάντησε: «Όχι, δεν το έχω μετανιώσει. Φυσικά και δεν το μετάνιωσα. Υπάρχει μία διεθνής εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα. Ως εκ τούτου μπορούμε να αντλήσουμε τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για αυτή τη διεθνή εμπειρία και στο βαθμό που θεωρούμε ότι αυτή η εμπειρία μπορεί να εφαρμοστεί και εδώ να ακολουθηθεί.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

Με ανακοίνωσή του το Ποτάμι σχολιάζει τη δήλωση Μάρδα:

«Η κυβέρνηση διώχνει τους επενδυτές, αλλά χρίζει επενδυτές τους πρόσφυγες! Αρκεί «να έχουν 250.000 ευρώ και θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση» όπως δηλώνει ο υφυπoυργός κ. Μάρδας.  Μπράβο» σημειώνει το Ποτάμι.

Και προσθέτει ότι «μαζί με το μεταναστευτικό η κυβέρνηση λύνει και το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Οι Έλληνες – με αυτά που ακούν – θα μεταναστεύσουν και οι πρόσφυγες θα γίνουν οι μεγάλες επενδυτές.»