Ελεύθερο «λόγω έλλειψης στοιχείων» άφησε το Βέλγιο τον Φεϊζάλ Σ.

Βρυξέλλες, Βέλγιο. Ελεύθερο άφησαν οι βελγικές αρχές έναν άνδρα, γνωστό ως Φεϊζάλ Σ., στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τρομοκρατικές ενέργειες, «λόγω έλλειψης στοιχείων».

Βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις τελευταίες ημέρες ότι ο άνδρας είναι ο Φεϊζάλ Σεφού και επικαλούμενα πηγές σημείωναν ότι πιθανότατα επρόκειτο για τον «άνδρα με το καπέλο», το τρίτο άτομο που διακρίνεται σε βίντεο CCTV στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα του Βελγίου σημειώνει: «Οι ενδείξεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Φεϊζάλ Σ. δεν τεκμηριώθηκαν από την εν εξελίξει έρευνα. Ως αποτέλεσμα, (ο άνδρας) απελευθερώθηκε από τον ανακριτή».

Ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Πληροφορίες της βελγικής Le Soir ότι το Φεϊζάλ Σ. είχε αναγνωρίσει οδηγός ταξί, ο οποίος ήταν παρών σε διένεξη μεταξύ των δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης.

Νωρίτερα, η βελγική αστυνομία απηύθυνε έκκληση για ταυτοποίηση του «άνδρα με το καπέλο».

Μάλιστα, πηγή προσκείμενη στις έρευνες δήλωσε υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι δεν υπάρχει επίσημη αναγνώριση του συλληφθέντος, υπονοώντας ότι οι Αρχές δυσκολεύονται να τον συνδέσουν με το πρόσωπο που εμφανίζεται στις κάμερες ασφαλείας.

Η απελευθέρωση του Φαϊζάλ Σ. αποτελεί πλήγμα για τις γαλλικές Αρχές, οι οποίες προσπαθούσαν να εξακριβώσουν κατά πόσον ο άνδρας ήταν ο άνδρας με το καπέλο που άφησε μια βόμβα στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ και διέφυγε πριν ανατιναχθούν οι δύο συνεργοί του.

Η μοναδική βεβαιότητα που έχουν μέχρι στιγμής οι βελγικές αρχές είναι ότι οι τρεις καμικάζι –ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και ο Ναζίμ Λασραουί στο αεροδρόμιο και ο Χαλίντ Ελ Μπακραουί στο μετρό– συνδέονταν άμεσα με τους τζιχαντιστές που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, τον περασμένο Νοέμβριο.

Και, κυρίως, με τον ύποπτο-κλειδί, τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, που συνελήφθη στις 18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες αφού επί τέσσερις μήνες κρυβόταν κάτω από τη μύτη των βελγικών αρχών.

Το Βέλγιο έχει ζητήσει την έκδοση του Τζαμάλ Εντίν Ουάιλι, ενός Αλγερινού που συνελήφθη το Σάββατο στην Ιταλία. Ο άνθρωπος αυτός πιστεύεται ότι κατασκεύασε τα πλαστά έγγραφα ταυτότητας που χρησιμοποίησαν ορισμένοι από τους δράστες των επιθέσεων του Παρισιού και, ενδεχομένως, και ο Αμπντεσλάμ.