Συναγερμός στο Καπιτώλιο – Μεμονωμένο επεισόδιο λένε οι αστυνομικοί

Πυροβολισμοί ακούστηκαν στο Κέντρο Επισκεπτών του Καπιτωλίου, ανέφεραν πηγές της αμερικανικής Γερουσίας.

Οι εργαζόμενοι στο Καπιτώλιο διατάχθηκαν “να αναζητήσουν καταφύγιο” εντός του κτιρίου. Η αστυνομία κάλεσε επίσης όσους βρίσκονταν στο χώρο έξω από το συγκρότημα να καλυφθούν όπου μπορούν. Το τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC μετέδωσε ότι το Καπιτώλιο έχει αποκλειστεί λόγω μιας ενδεχόμενης απειλής για την ασφάλεια.

White House is also on lockdown following reports of gunshots at the Capitol Visitor Center http://cnn.it/1VQfnZt 

Μετά το Καπιτώλιο αποκλείστηκε και το κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, ο Λευκός Οίκος,  μετά τις πληροφορίες σχετικά με πυροβολισμούς στο Καπιτώλιο όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

To Reuters που επικαλείται το φρουραρχείο του Καπιτωλίου, αναφέρει πως ο ένοπλος συνελήφθη, ενώ από τα πυρά του ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά.

Στην ανταλλαγή πυροβολισμών τραυματίστηκε ο δράστης, ένας αστυνομικός και μία γυναίκα.

Η Αστυνομία της Ουάσινγκτον μιλά για μεμονωμένο περιστατικό.

Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) η αστυνομία ανακοίνωσε ότι είναι ασφαλές για τους εργαζόμενους και τους επισκέπτες να βγουν από το κτίριο.

Εκπρόσωπος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι για προληπτικούς καθαρά λόγους έκλεισε σε δύο σημεία η πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

«Συνέβη ένα μεμονωμένο περιστατικό στις εγκαταστάσεις του Καπιτωλίου», ανέφερε η μητροπολιτική αστυνομία της Ουάσιγκτον, προσθέτοντας πως: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή απειλή για το κοινό».