Η ΝΔ θα φέρει στη Βουλή τα αιτήματα των Ελλήνων του Εξωτερικού

Αθήνα.  Η εξέταση των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων των Ελλήνων του Εξωτερικού  και η ανάδειξή τους στην Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί δεσμευτικό στόχο για την Νέα Δημοκρατία, όπως  δήλωσε ο Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτής Έβρου και επίτιμος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Η πρώτη συνεδρίαση του Τομέα Κοινοβουλευτικού Έργου για τον Απόδημο Ελληνισμό της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας,  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016, στα Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Λ. Συγγρού,  παρουσία της συντονίστριας ΟΔΕ Εθν. Άμυνας και Εξωτερικών και Βουλευτή Α’ Αθηνών κας Ν. Μπακογιάννη.

ND Apod

Άποψη από τη συνεδρίαση του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού της ΝΔ. Διακρίνονται, μεταξύ άλλων, στο βάθος, από αριστερά, Κώστας Τσιάρας, Γραμματέας Κ.Ο., Αναστάσιος Δημοσχάκης, Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού, Ντόρα Μπακογιάννη, Συντονίστρια ΟΔΕ Εθν. Άμυνας και Εξωτερικών.

Επίσης συμμετείχαν ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. και Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κ. Τσιάρας, ο Γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού της Ν.Δ. κ. Κ. Σκανδαλάκης και η Υπεύθυνη της Ομάδας Εργασίας Κυβερνητικού Προγράμματος για τον Απόδημο Ελληνισμό κα Φ. Πιπιλή.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν οι Βουλευτές της Ν.Δ. κ. Κ. Κοντογεώργος και κ. Ν. Μηταράκης, μέλη του Τομέα από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, από τον επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό κόσμο, καθώς και εκπρόσωποι των Βουλευτών κου Χ. Αθανασίου, κου Μ. Χαρακόπουλου και κου Γ. Κεφαλογιάννη, όπως και στελέχη της Γραμματείας Οικουμενικού Ελληνισμού.

Σε αυτήν την πρώτη συνεδρίαση γνωριμίας των μελών του Τομέα μεταξύ τους, αλλά και με την αντίστοιχη Γραμματεία του κόμματος, συζητήθηκαν οι πρώτες βασικές κατευθυντήριες γραμμές, υπό τις οδηγίες της κας Ν. Μπακογιάννη, και αποφασίστηκαν οι πρώτες κινήσεις οργάνωσης και λειτουργίας του τομέα. Βασική συνισταμένη υπήρξε η ανάγκη και η διάθεση για συνεργασία του Τομέα της Κ.Ο. και της Γραμματείας του κόμματος, ώστε να προωθηθούν οι επιδιώξεις της Νέας Δημοκρατίας υπέρ των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Με το πέρας της συνεδρίασής, ο υπεύθυνος του Τομέα και Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρωταρχικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η στήριξη των Ελλήνων του Εξωτερικού και η συνέχιση των άρρηκτων δεσμών τους με την Μητέρα Πατρίδα, μέσα από ουσιαστικές ενέργειες και ρεαλιστικές επιδιώξεις. Κορυφαία εξ αυτών και ένδειξη απόδοσης του σεβασμού που τους αξίζει είναι η εξέταση των δίκαιων και διαχρονικών αιτημάτων των Ελλήνων του Εξωτερικού από την παράταξή μας και η ανάδειξη αυτών στην Βουλή των Ελλήνων!»