Χωρίς τρόλεϊ την Τετάρτη – Συνεχίζουν οι Δικηγόροι – Πέμπτη χωρίς ΤΑΞΙ

Αθήνα
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, θα έχουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στα τρόλει, προκειμένου να πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση για το οικονομικό και διοικητικό απολογισμό, τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και την Πρωτομαγιά.
Οι Δικηγόροι

Στο μεταξύ, τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων έως τις 22 Απριλίου προτείνει το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το ΔΣ του ΔΣΑ εξουσιοδότησε -ενόψει των εξελίξεων στο Ασφαλιστικό- τον πρόεδρό του, Βασίλη Αλεξανδρή να προτείνει τη συνέχιση της απεργίας στη συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι δικηγόρος έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί από τον πρόεδρο του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου να «παγώσει» με προσωρινή διαταγή του την απόφαση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με τις οποίες αποφασίστηκε η παράταση της πανελλαδικής αποχής των δικηγόρων έως 15 Απριλίου.

Αλλαγές στο προεδρείο του ΔΣΑ

Ακόμη, στο πλαίσιο της εναλλαγής των θέσεων στο προεδρείο του ΔΣΑ, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, εξέλεξε νέο αντιπρόεδρο τον έως σήμερα σύμβουλο Θωμά Καμενόπουλο, στην θέση του παραιτηθέντος Γιώργου Μπουλούκου.

Τέλος, εξέλεξε νέα γενική γραμματέα του ΔΣΑ την Χριστίνα Τσαγκλή, στην θέση της παραιτηθείσης Χριστίνας Κουντούρη.

Χωρίς ΤΑΞΙ την Πέμπτη

Χωρίς ταξί θα μείνει αύριο Πέμπτη όλη η Ελλάδα καθώς οι ιδιοκτήτες προχωρούν σε 24ωρη απεργία αντιδρώντας σε φορολογικές ρυθμίσεις αλλά και για το θέμα των ταξίμετρων. Τα ταξί θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 5 το πρωί έως τις 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής ενώ οι ιδιοκτήτες προγραμματίζουν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 9 το πρωί της Πέμπτης.