Η Κλίντον πέτυχε καθαρή νίκη στην ΝΥ- Το ίδιο και ο Τραμπ για τους Ρεπουμπλικάνους

Νέα Υόρκη. Καθαρή ήταν η επικράτηση της Χίλαρι Κλίντον,στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης,  που με καταμετρημένο το 82% των ψήφων λαμβάνει 57,5% έναντι 42,5% του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς. Η κατανομή των εκλεκτόρων είναι 104 για την Κλίντον και 85 για τον Σάντερς.

Στο στρατόπεδο των των Ρεπουμπλικανών, με μια καθαρή νίκη , που του εξασφαλίζει και τους 84 εκλέκτορες, ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στην διεκδίκηση του χρίσματος του κόμματός του, εξασφαλίζοντας τους 1.237 εκλέκτορες πριν το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος τον Αύγουστο. Ο Ντόναλντ Τραμπ με καταμετρημένο το 82% των ψήφων λαμβάνει 60,2% και καθώς κερδίζει κάθε κομητεία, εξασφαλίζει όλους του εκλέκτορες. Στη δεύτερη θέση ο κυβερνήτης του Οχάιο Τζόν Κάσικ με 25,1% και τρίτος ο γερουσιαστής Τεντ Κρουζ με14,7%.

Με τη χθεσινή του νίκη ο Ντόναλντ Τραμπ φτάνει τους 840 εκλέκτορες έναντι 559 του Τεντ Κρουζ και 146 του Τζον Κάσικ και η εκστρατεία του έχει αποκτήσει νέα δυναμική ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων της προσεχούς Τρίτης, στη Φιλαδέλφεια, το Κονέκτικατ, το Ντέλαγουερ, το Μέριλαντ και το Ρόουντ Άιλαντ.

Η Χίλαρι Κλίντον

«Η νίκη μας είναι πλέον ορατή». είπε στους πανηγυρίζοντες υποστηρικτές της η Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας ότι «η κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος έχει μπει στην τελική ευθεία».

«Σ’ αυτή την αναμέτρηση κερδίσαμε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, από το Βορά στο Νότο κι από την Ανατολή», είπε η Χίλαρι Κλίντον.

Οι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον εκτιμούν ότι πλέον είναι μαθηματικά αδύνατο να κερδίσει το χρίσμα ο Μπέρνι Σάντερς, γι’ αυτό θα πρέπει να χαμηλώσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να δοθεί προσοχή στην ενότητα του Δημοκρατικού Κόμματος.

 

Μετά τη γνωστοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος, ο αντίπαλός της γερουσιαστής Σάντερς αφού συνεχάρη τη Χίλαρι Κλίντον, είπε πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί από την κούρσα της διεκδίκησης.

 

Αν και οι σύμβουλοι του Γερουσιαστή Σάντερς πίστευαν ότι μία νίκη στη Νέα Υόρκη θα έδινε μεγάλη ώθηση στην εκστρατεία του, η διαφορά στις δημοσκοπήσεις ήταν τόσο μεγάλη που  ο κ. Σάντερες προτίμησε την Τρίτη να μιλήσει σε εκδηλώσεις στην Πενσυλβάνια.

Με στοιχεία από: greeknewsonline.com